Αν έχετε δοκιμάσει μόνο τα έτοιμα marshmallows, ήρθε η στιγμή να ανακαλύψετε πόσο πιο νόστιμα είναι τα σπιτικά! Η παρασκευή τους μπορεί να φαίνεται δύσκολη, αλλά με λίγα υλικά και λίγο χρόνο, θα έχετε αφράτα, μαλακά marshmallows που λιώνουν στο στόμα. Ιδανικά για σοκολάτα, καφέ ή ακόμα και για να συνοδεύσουν το αγαπημένο σας γλυκό!
Υλικά:
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι σιρόπι καλαμποκιού
- 3/4 φλιτζανιού νερό, χωρισμένο σε δύο μέρη
- 2 κουταλιές της σούπας ζελατίνη σε σκόνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
- Λίγη ζάχαρη άχνη και κορν φλάουρ για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
- Σε ένα μικρό μπολ, βάζουμε 1/2 φλιτζάνι νερό και προσθέτουμε τη ζελατίνη. Αφήνουμε να μαλακώσει για περίπου 5 λεπτά.
- Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε τη ζάχαρη, το σιρόπι καλαμποκιού και το υπόλοιπο 1/4 φλιτζανιού νερό. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά, μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει τους 115°C (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής).
- Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα της ζελατίνης. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί.
- Με ένα μίξερ χειρός ή σταθερό, χτυπάμε το μείγμα στη δυνατή ταχύτητα για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει. Προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε ξανά.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι, το οποίο έχουμε προηγουμένως καλύψει με λαδόκολλα και πασπαλίσει με ζάχαρη άχνη και κορν φλάουρ. Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα και αφήνουμε να στεγνώσει για 4 ώρες ή όλη τη νύχτα.
- Όταν είναι έτοιμο, κόβουμε τα marshmallows σε τετράγωνα κομμάτια και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κορν φλάουρ για να μην κολλάνε.
Απολαύστε τα σπιτικά σας marshmallows σκέτα ή προσθέστε τα στο ρόφημα της επιλογής σας!