Στην καρδιά του φθινοπώρου, η σούπα παντζαριού αναδύει μια μοναδική γοητεία με το έντονο χρώμα και τη πλούσια γεύση της. Αυτή η συνταγή δεν είναι μόνο θρεπτική, αλλά και ιδανική για να ζεστάνει τις κρύες ημέρες. Με την προσθήκη μιας γουλιάς βότκας, αποκτά μια κλασική νότα, ανακαλώντας τις παραδόσεις του ανατολικοευρωπαϊκού Borscht. Αφεθείτε σε αυτή …

Στην καρδιά του φθινοπώρου, η σούπα παντζαριού αναδύει μια μοναδική γοητεία με το έντονο χρώμα και τη πλούσια γεύση της. Αυτή η συνταγή δεν είναι μόνο θρεπτική, αλλά και ιδανική για να ζεστάνει τις κρύες ημέρες. Με την προσθήκη μιας γουλιάς βότκας, αποκτά μια κλασική νότα, ανακαλώντας τις παραδόσεις του ανατολικοευρωπαϊκού Borscht. Αφεθείτε σε αυτή τη γευστική εμπειρία που συνδυάζει τη φρεσκάδα των λαχανικών με την πλούσια υφή του παντζαριού!

Υλικά:

  • 4 μεσαία παντζάρια, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 πατάτες, κομμένες σε κύβους
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 λίτρο ζωμού λαχανικών
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές ξύδι
  • Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση
  • 1/2 φλιτζάνι βότκα (προαιρετικά)
  • Φρέσκος άνηθος ή μαϊντανός για γαρνίρισμα
  • Κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)

Οδηγίες:

  1. Προετοιμασία των Υλικών: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το καρότο και σοτάρετε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Προσθήκη Παντζαριών και Πατάτας: Προσθέστε τα παντζάρια και τις πατάτες στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά. Σοτάρετε για 2-3 λεπτά.
  3. Προσθέστε το Ζωμό: Ρίξτε το ζωμό λαχανικών στην κατσαρόλα. Αφήστε τη σούπα να βράσει και στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά. Καλύψτε και αφήστε να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά, ή μέχρι τα λαχανικά να είναι τρυφερά.
  4. Προσθήκη Σκόρδου και Ξυδιού: Προσθέστε το σκόρδο και το ξύδι. Ανακατέψτε καλά και αφήστε να σιγοβράσει για άλλα 5 λεπτά.
  5. Πολτοποίηση: Χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ χειρός ή μεταφέρετε τη σούπα σε μια κανονική μπλέντερ (σε παρτίδες αν χρειαστεί) και πολτοποιήστε μέχρι να γίνει λείος πουρές.
  6. Προσθέστε τη Βότκα: Εάν επιθυμείτε, προσθέστε τη βότκα και ανακατέψτε καλά. Αφήστε τη σούπα να ζεσταθεί για 2-3 λεπτά.
  7. Σερβίρισμα: Σερβίρετε τη σούπα ζεστή, γαρνιρισμένη με φρέσκο άνηθο ή μαϊντανό και, αν επιθυμείτε, μια κουταλιά κρέμα γάλακτος.

Καλή όρεξη!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;