Το sloe gin είναι ένα γλυκό λικέρ με βάση το τζιν και τους καρπούς από αγριοδαμασκηνιά, γνωστούς και ως sloes. Το φτιάχνουμε εύκολα στο σπίτι, και η υπομονή είναι το μόνο μυστικό του, καθώς απαιτεί λίγο χρόνο για να αναδείξει τα αρώματά του. Είναι ιδανικό για φθινοπωρινές βραδιές ή ως δώρο, αφού η γεύση του γλυκιά και φρουτώδης ενθουσιάζει κάθε λάτρη των λικέρ!
Υλικά
- 500γρ. καρποί αγριοδαμασκηνιάς (sloes)
- 250γρ. ζάχαρη
- 750ml τζιν
Εκτέλεση
- Πλύνετε καλά τους καρπούς και στεγνώστε τους. Τρυπήστε κάθε καρπό με μια οδοντογλυφίδα (ή χρησιμοποιήστε την κατάψυξη για να “σπάσουν” οι καρποί, κάτι που απελευθερώνει τους χυμούς τους).
- Τοποθετήστε τους καρπούς σε ένα γυάλινο δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.
- Προσθέστε τη ζάχαρη και το τζιν.
- Ανακινήστε το δοχείο καλά για να διαλυθεί η ζάχαρη και να ενωθούν τα υλικά.
- Αφήστε το δοχείο σε δροσερό, σκοτεινό μέρος για τουλάχιστον 3 μήνες. Ανακινείτε το μία φορά την εβδομάδα.
- Όταν είναι έτοιμο, σουρώστε το υγρό με φίλτρο καφέ ή τουλπάνι για να αφαιρέσετε τους καρπούς και τοποθετήστε το σε μπουκάλια.
Σερβίρισμα
Το sloe gin είναι τέλειο μόνο του ή με λίγο πάγο. Για κάτι πιο ιδιαίτερο, μπορείτε να το προσθέσετε σε κοκτέιλ ή να το σερβίρετε με σόδα για ένα ελαφρύ ποτό.
Καλή απόλαυση!