Η σκορδόσουπα είναι μια ζεστή και θρεπτική επιλογή που μπορεί να γίνει ο καλύτερος σύμμαχος τις κρύες μέρες του χειμώνα. Πλούσια σε γεύση και με έντονο άρωμα σκόρδου, αυτή η σούπα είναι ιδανική για να τονώσει το ανοσοποιητικό σας και να σας προσφέρει μια αίσθηση θαλπωρής. Παρακάτω, θα βρείτε μια εύκολη συνταγή για να την …

Joan Robins
Joan Robins

I set up this blog to share interior design, travel and lifestyle inspiration for simple, relaxed living at home and beyond. You’ll find home tours, advice and tips, interviews, reviews, postcards from places I love and more – always with a focus on minimalism, muted colours and timeless, considered design.

Share:

Η σκορδόσουπα είναι μια ζεστή και θρεπτική επιλογή που μπορεί να γίνει ο καλύτερος σύμμαχος τις κρύες μέρες του χειμώνα. Πλούσια σε γεύση και με έντονο άρωμα σκόρδου, αυτή η σούπα είναι ιδανική για να τονώσει το ανοσοποιητικό σας και να σας προσφέρει μια αίσθηση θαλπωρής. Παρακάτω, θα βρείτε μια εύκολη συνταγή για να την φτιάξετε στο σπίτι.

Υλικά:

  • 1 κεφάλι σκόρδο (περίπου 8-10 σκελίδες), καθαρισμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών (ή κοτόπουλου, αν προτιμάτε)
  • 1 πατάτα, καθαρισμένη και κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση
  • Φρέσκο θυμάρι για γαρνιτούρα (προαιρετικά)
  • Λίγη κρέμα γάλακτος ή γιαούρτι για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Ετοιμάστε το σκόρδο: Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τις σκελίδες του σκόρδου και σοτάρετέ τες μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Βγάλτε τις και αφήστε τις στην άκρη.
  2. Σοτάρετε το κρεμμύδι: Στην ίδια κατσαρόλα, προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρετέ το μέχρι να μαλακώσει και να πάρει ελαφρύ χρώμα.
  3. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά: Ρίξτε τις σοταρισμένες σκελίδες σκόρδου ξανά στην κατσαρόλα, προσθέστε την πατάτα, το φύλλο δάφνης και τον ζωμό. Αφήστε το μείγμα να βράσει και μειώστε τη φωτιά.
  4. Μαγειρέψτε τη σούπα: Αφήστε τη σούπα να σιγοβράσει για 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η πατάτα.
  5. Χτυπήστε τη σούπα: Αφαιρέστε το φύλλο δάφνης και, με ένα μπλέντερ χειρός, χτυπήστε τη σούπα μέχρι να γίνει λεία.
  6. Σεζόν και σερβίρισμα: Προσθέστε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή, γαρνίροντας με λίγο φρέσκο θυμάρι και λίγη κρέμα γάλακτος ή γιαούρτι για επιπλέον γεύση, αν θέλετε.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *