Αυτά τα πολύχρωμα ψητά λαχανικά είναι υπέροχα για ένα vegan μπάρμπεκιου, που σερβίρεται με μια νόστιμη σάλτσα αμύγδαλου και σκόρδου.
Υλικά:
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 1 κολοκύθι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 μελιτζάνα, κομμένη σε φέτες
- 6 μανιτάρια, ολόκληρα ή κομμένα στη μέση
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- Αλάτι και πιπέρι
- Φρέσκα μυρωδικά της αρεσκείας σας (π.χ. θυμάρι, ρίγανη ή μαϊντανό)
Οδηγίες:
- Προετοιμασία λαχανικών: Κόψτε τις πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια και τα υπόλοιπα λαχανικά σε φέτες περίπου ίδιου μεγέθους για ομοιόμορφο ψήσιμο.
- Μαρινάρισμα: Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και τα φρέσκα μυρωδικά. Προσθέστε τα λαχανικά και ανακατέψτε καλά ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα.
- Ψήσιμο: Ζεστάνετε το μπάρμπεκιου ή το γκριλ σε μέτρια θερμοκρασία. Τοποθετήστε τα λαχανικά στη σχάρα και ψήστε για 10-15 λεπτά, γυρίζοντάς τα κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα.
- Σερβίρισμα: Μόλις ψηθούν, βγάλτε τα λαχανικά από τη σχάρα και σερβίρετε ζεστά.
Απολαύστε τα ψητά λαχανικά σας ως συνοδευτικό ή και ως κύριο πιάτο!