Αν θέλεις να απολαύσεις αυγά με μια ανανεωμένη πινελιά, αυτή η συνταγή με επιλογές γευστικών toppings είναι ιδανική για ένα γρήγορο, γευστικό πρωινό ή brunch. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μερικά υλικά, ramekins και φυσικά, τον αγαπημένο σου air fryer. Διάλεξε την επικάλυψη που προτιμάς ή φτιάξε και τις τρεις για να έχεις ποικιλία γεύσεων! …

Joan Robins
Joan Robins

I set up this blog to share interior design, travel and lifestyle inspiration for simple, relaxed living at home and beyond. You’ll find home tours, advice and tips, interviews, reviews, postcards from places I love and more – always with a focus on minimalism, muted colours and timeless, considered design.

Share:

Αν θέλεις να απολαύσεις αυγά με μια ανανεωμένη πινελιά, αυτή η συνταγή με επιλογές γευστικών toppings είναι ιδανική για ένα γρήγορο, γευστικό πρωινό ή brunch. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μερικά υλικά, ramekins και φυσικά, τον αγαπημένο σου air fryer. Διάλεξε την επικάλυψη που προτιμάς ή φτιάξε και τις τρεις για να έχεις ποικιλία γεύσεων!

Υλικά

Για τα αυγά:

  • 2 κ.γ. μαλακωμένο βούτυρο, για άλειμμα
  • 4 μέτρια αυγά
  • 4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για την επικάλυψη με ντομάτα, μπέιακον και τυρί:

  • 4 ντοματίνια, κομμένα σε τέταρτα
  • 2 φέτες καπνιστό μπέικον, ψημένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 4 κ.γ. τριμμένο τσένταρ

Για την επικάλυψη με σπανάκι, μαύρη ελιά και φέτα:

  • 12 φύλλα baby σπανάκι, ψιλοκομμένα
  • 8 μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι και χοντροκομμένες
  • 4 κ.σ. φέτα, θρυμματισμένη

Για την επικάλυψη με γιαούρτι, πιπεριά και τσίλι:

  • 4 κ.σ. γιαούρτι ελληνικού τύπου ή φυσικό
  • 4 κ.σ. ψιλοκομμένη πιπεριά (οποιοδήποτε χρώμα)
  • 4 πρέζες αποξηραμένες νιφάδες κόκκινης πιπεριάς τσίλι
  • 4 πρέζες κύμινο
  • 1 κ.γ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό (να προστεθεί μετά το ψήσιμο)

Εκτέλεση

  1. Προθέρμανε τον αερόθερμο στους 150°C. Άλειψε ελαφρά το εσωτερικό από τέσσερα ramekins των 120ml με το βούτυρο.
  2. Σπάσε ένα αυγό σε κάθε ramekin, προσέχοντας ο κρόκος να μείνει ολόκληρος. Πρόσθεσε μία κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος πάνω στο ασπράδι του αυγού – δεν πειράζει αν λίγο απλωθεί και πάνω στον κρόκο.
  3. Αν επιλέξεις κάποια επικάλυψη, πρόσθεσε τα υλικά της τώρα, μοιράζοντας τις ποσότητες που αναγράφονται παραπάνω ισομερώς στα τέσσερα ramekins. Κάθε συνταγή επικάλυψης είναι αρκετή για τέσσερα αυγά.
  4. Για τα απλά αυγά, ψήσε στον αερόθερμο για 7-10 λεπτά ή μέχρι να στερεοποιηθεί το ασπράδι και να ψηθεί ο κρόκος κατά προτίμηση. Για τα αυγά με προσθήκη επικάλυψης, ψήσε για 12-15 λεπτά.
  5. Πρόσθεσε αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και απόλαυσε!

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *