Αυτή η τραγανή, φρέσκια καλοκαιρινή σαλάτα με dressing ταχίνι κρατά το βάρος της μαζί με άλλες δυνατές γεύσεις στο τραπέζι.
Συστατικά
Για τη σαλάτα
- 150g ντομάτες, χοντροκομμένες
- ½ μεγάλο αγγούρι, κομμένο στη μέση και αφαιρούνται οι σπόροι με την άκρη ενός κουταλιού του γλυκού, χοντροκομμένο
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες υπό γωνία
- 400γρ ρεβίθια σε κονσέρβα, στραγγισμένα
- χούφτα φύλλα φρέσκου κόλιανδρου, χοντροκομμένα
- χούφτα φρέσκο άνηθο, χοντροκομμένο
- χούφτα φύλλα φρέσκου μαϊντανού, χοντροκομμένα
- αλάτι και μαύρο πιπέρι
Για το dressing
- 30g ελαφρύ ταχίνι (περίπου 2 κ.σ.)
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 1 μικρό λεμόνι χωρίς κερί, χυμό και ξύσμα
- ½ κουταλάκι του γλυκού ρευστό μέλι
- αλάτι και μαύρο πιπέρι
Μέθοδος
- Για να φτιάξετε τη σαλάτα, ρίξτε τις ντομάτες, τα αγγούρια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε ένα μπολ με λίγο αλάτι και πιπέρι. Αφήστε στην άκρη όσο φτιάχνετε το ντρέσινγκ.
- Για να φτιάξετε το ντρέσινγκ, σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε μαζί όλα τα υλικά του ντρέσινγκ, προσθέτοντας έως και 50 ml/2 ml νερό για να χαλαρώσει μέχρι το μείγμα να μοιάζει με παχύρρευστη κρέμα. Αλατοπιπερώνουμε.
- Ρίξτε τα καρυκευμένα λαχανικά με τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας, στη συνέχεια περιχύστε το πάνω από το dressing και ανακατέψτε να ενωθούν. Σερβίρετε αμέσως.
Καλή απόλαυση!