Αυτή η κρεμώδης, σκορδάτη συνταγή πατάτας dauphinoise θα αποτελέσει ένα υπέροχο συνοδευτικό για κάθε κυριακάτικο ψητό. Δεν υπάρχει πιο εύκολο συνοδευτικό στον κόσμο! Συστατικά 1kg αλευρώδεις πατάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες 3–4 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες 500ml διπλή κρέμα (μπορεί να χρειαστείτε λίγη επιπλέον) αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι Μέθοδος Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160C/140C. Σε …

Αυτή η κρεμώδης, σκορδάτη συνταγή πατάτας dauphinoise θα αποτελέσει ένα υπέροχο συνοδευτικό για κάθε κυριακάτικο ψητό. Δεν υπάρχει πιο εύκολο συνοδευτικό στον κόσμο!

Συστατικά

  • 1kg αλευρώδεις πατάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 3–4 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
  • 500ml διπλή κρέμα (μπορεί να χρειαστείτε λίγη επιπλέον)
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Μέθοδος

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160C/140C.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε τις φέτες πατάτας και το τριμμένο σκόρδο και τις αλατοπιπερώνουμε για γεύση. Περιχύνουμε με την κρέμα και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί για γκρατέν
  3. Πιέστε την πατάτα προς τα κάτω με το πίσω μέρος ενός κουταλιού ή με τα χέρια σας ώστε να σχηματιστεί ένα συμπαγές στρώμα. Η κρέμα πρέπει να φτάσει ακριβώς κάτω από την επάνω στρώση της πατάτας, συμπληρώστε με περισσότερη διπλή κρέμα εάν χρειάζεται.
  4. Ψήστε για 1–1 ½ ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν τελείως οι πατάτες.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;