Αν αναζητάς μια ζεστή, θρεπτική και άκρως γευστική σούπα, η κρεμώδης σούπα σέλινου είναι ό,τι πρέπει για τις κρύες μέρες. Με τον συνδυασμό της δροσερής γεύσης του σέλινου και της βελούδινης υφής της κρέμας, αυτή η σούπα θα γίνει το απόλυτο comfort food που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Υλικά:
- 1 ματσάκι σέλινο (περίπου 400 γρ.), ψιλοκομμένο
- 2 πατάτες, κομμένες σε κύβους
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 1 καρότο, κομμένο σε φέτες
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
- Φρέσκο θυμάρι ή μαϊντανό για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζέστανε το ελαιόλαδο και σοτάρισε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν.
- Πρόσθεσε το σέλινο, το καρότο και την πατάτα και συνέχισε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά.
- Ρίξε τον ζωμό λαχανικών και άφησε τη σούπα να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Μόλις τα λαχανικά είναι έτοιμα, χρησιμοποίησε ένα μπλέντερ χειρός για να πολτοποιήσεις τη σούπα μέχρι να γίνει ομοιόμορφα κρεμώδης.
- Πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος και ανακάτεψε καλά. Άφησε τη σούπα να ζεσταθεί χωρίς να βράσει.
- Αλατοπιπέρωσε κατά προτίμηση και σέρβιρε με φρέσκο θυμάρι ή μαϊντανό για άρωμα.
Καλή απόλαυση!