Έφτασαν οι μέρες που περιμέναμε και οι βιτρίνες των ζαχαροπλαστείων έχουν γεμίσει με τα αγαπημένα μας γιορτινά γλυκά! Κουραμπιέδες και μελομακάρονα παντού…Γιατί όμως να τα αγοράσετε και να μη τα φτιάξετε μόνοι ή μόνες σας! Ιδού μια απλή συνταγή που όμως θα σας προσφέρει εξαιρετικά μελομακάρονα, σε λίγο χρόνο! Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:  …

Joan Robins
Joan Robins

I set up this blog to share interior design, travel and lifestyle inspiration for simple, relaxed living at home and beyond. You’ll find home tours, advice and tips, interviews, reviews, postcards from places I love and more – always with a focus on minimalism, muted colours and timeless, considered design.

Share:

Έφτασαν οι μέρες που περιμέναμε και οι βιτρίνες των ζαχαροπλαστείων έχουν γεμίσει με τα αγαπημένα μας γιορτινά γλυκά! Κουραμπιέδες και μελομακάρονα παντού…Γιατί όμως να τα αγοράσετε και να μη τα φτιάξετε μόνοι ή μόνες σας! Ιδού μια απλή συνταγή που όμως θα σας προσφέρει εξαιρετικά μελομακάρονα, σε λίγο χρόνο!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι: 

  • 5 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 2 φλυτζάνια μέλι
  • μισό λεμόνι στιμμένο
  • 10 φλυτζάνια αλεύρι
  • 3 φλυτζάνια λάδι
  • 1 φλυτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκάλι και ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κουταλιά του γλυκού μαγειρικής σόδας
  • 2 κουταλιές του γλυκού baking power
  • 1 κουταλιά της σούπας κανελογαρύφαλλα (σκόνη)

Ξεκινάμε ανακατεύοντας καλά 1 φλυτζάνι ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού, το λάδι, τη σόδα το ξύσμα πορτοκαλιού και τα κανελογαρύφαλλα, στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι με το baking powder σταδιακά μέχρι η ζύμη να γίνει αρκετά αφράτη. Την πλάθουμε σε μικρά κομμάτια και τα απλώνουμε στο ταψί όπου θα ψηθούν στους 160 βαθμούς για 20-25 λεπτά. Όσο ψήνονται και έπειτα κρυώνουν φτιάχνουμε το σιρόπι με την υπόλοιπη ζάχαρη, το μέλι, το χυμό λεμονιού και 4 φλυτζάνια νερό, βράζοντάς τα για 5 λεπτά. Τέλος, βουτάμε τα ΚΡΥΑ μελομακάρονα στο ζεστό σιρόπι και είναι έτοιμα! 

Be the first to read our stories

Get Inspired by the World of Interior Design

Πέτρος Κυπραίος

Πέτρος Κυπραίος