Καλοκαιρινά γεμιστά βιετναμέζικα ρολάκια!

0

Τα καλοκαιρινά ρολά βιετναμέζικου στιλ είναι ένα φρέσκο και γευστικό πιάτο που μπορείτε να απολαύσετε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Τα περιτυλίγματα από ρυζόχαρτο είναι μια υπέροχη προσθήκη στο ντουλάπι σας, καθώς είναι εύκολα στη χρήση και μπορούν να κάνουν ένα απλό γεύμα να ξεχωρίζει. Επιπλέον, είναι φυσικά χωρίς γλουτένη. Αυτά τα ρολά είναι γεμάτα με λαχανικά και μυρωδικά και σερβίρονται με δύο πεντανόστιμες σάλτσες που θα σας μαγέψουν. Ας δούμε πώς μπορείτε να τα φτιάξετε!

Υλικά

  • 12 φύλλα ρυζόχαρτου
  • 1 φλιτζάνι καρότα, τριμμένα
  • 1 φλιτζάνι κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • 1 φλιτζάνι αγγούρι, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 1 φλιτζάνι φύλλα δυόσμου
  • 1 φλιτζάνι φύλλα κόλιανδρου
  • 1 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού
  • 1 φλιτζάνι μαρούλι, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 200 γρ. γαρίδες, βρασμένες και καθαρισμένες
  • 100 γρ. ρύζι βερμισέλι, βρασμένο

Σάλτσα Φιστικιού:

  • 1/2 φλιτζάνι φιστικοβούτυρο
  • 2 κουταλιές σούπας σόγια σος
  • 1 κουταλιά σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά σούπας ρυζόξιδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα σριράτσα (προαιρετικά)
  • 1/4 φλιτζάνι νερό (ή όσο χρειάζεται για την επιθυμητή υφή)

Σάλτσα Ντιπ από Σόγια:

  • 1/4 φλιτζάνι σόγια σος
  • 2 κουταλιές σούπας χυμό λάιμ
  • 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη καστανή
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ, τριμμένο
  • 1-2 κουταλιές σούπας νερό

Εκτέλεση:

  1. Ετοιμάστε τα υλικά: Βράστε τις γαρίδες και το ρύζι βερμισέλι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κόψτε όλα τα λαχανικά και τα μυρωδικά σε λεπτές λωρίδες.
  2. Φτιάξτε τις σάλτσες:
    • Για τη σάλτσα φιστικιού: Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το φιστικοβούτυρο, τη σόγια σος, το μέλι, το ρυζόξιδο και τη σριράτσα. Προσθέστε το νερό σταδιακά, ανακατεύοντας μέχρι να πετύχετε την επιθυμητή υφή.
    • Για τη σάλτσα ντιπ από σόγια: Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε τη σόγια σος, το χυμό λάιμ, τη ζάχαρη, το σκόρδο και το τζίντζερ. Προσθέστε νερό για να αραιώσετε ελαφρώς τη σάλτσα.
  3. Συναρμολόγηση των ρολών: Γεμίστε ένα μεγάλο ρηχό πιάτο με ζεστό νερό. Βουτήξτε ένα φύλλο ρυζόχαρτου στο νερό για 5-10 δευτερόλεπτα μέχρι να μαλακώσει. Απλώστε το προσεκτικά σε μια καθαρή επιφάνεια. Τοποθετήστε μικρές ποσότητες από κάθε υλικό στο κέντρο του φύλλου. Διπλώστε τις πλευρές προς τα μέσα και τυλίξτε το ρολό από κάτω προς τα πάνω για να κλείσει.
  4. Σερβίρετε: Σερβίρετε τα καλοκαιρινά ρολά με τις δύο σάλτσες στο πλάι. Καλή όρεξη!

Αυτά τα φρέσκα και γευστικά ρολά είναι ιδανικά για καλοκαιρινές ημέρες και θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σας!

 

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.