Η ψαρόσουπα ή αλλιώς κακαβιά είναι η τέλεια επιλογή για τον χειμώνα! Από τα πιο θρεπτικά φαγητά που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι!
Συστατικά:
- 1 κιλό φιλέτα ψαριού (κάθε σφιχτό λευκό ψάρι θα λειτουργήσει)
- 4 φλιτζάνια ζωμός ψαριού ή ζωμός κοτόπουλου
- 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα λαχανικά (όπως καρότα, σέλινο και κρεμμύδι)
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
- Φρέσκα μυρωδικά (όπως μαϊντανός ή θυμάρι) για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες:
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και τα λαχανικά και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέστε τον ζωμό και αφήστε να πάρει μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
- Προσθέστε τα φιλέτα ψαριού στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε μέχρι το ψάρι να γίνει αδιαφανές και να ξεφλουδίσει εύκολα, περίπου 5-7 λεπτά.
- Βγάζετε το ψάρι από την κατσαρόλα και με ένα πιρούνι ξεφλουδίζετε το ψάρι σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς.
- Επιστρέφουμε το ψάρι στην κατσαρόλα και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
- Ρίξτε τη σούπα σε μπολ και γαρνίρετε με φρέσκα μυρωδικά, αν θέλετε.
Απολαύστε τη ψαρόσουπα σας!