Φασόλια χάντρες: Μεσογειακό και άκρως καλοκαιρινό πιάτο!

0

Τα φασόλια χάντρες είναι μια παραδοσιακή ελληνική συνταγή που αναδεικνύει την απλότητα και τη γεύση της Μεσογειακής κουζίνας. Με λίγα υλικά και πολύ αγάπη, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πιάτο που θα κλέψει τις εντυπώσεις στο τραπέζι σας.

Υλικά:

  • 500 γρ. φασόλια χάντρες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 καρότα, κομμένα σε κύβους
  • 2 κλωνάρια σέλινο, κομμένα σε φέτες
  • 400 γρ. ντομάτες κονκασέ (ή φρέσκες, ψιλοκομμένες)
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/2 κουτ. γλυκού μπαχάρι, τριμμένο
  • 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση:

  1. Μουλιάστε τα φασόλια χάντρες σε νερό για 8-12 ώρες ή από το προηγούμενο βράδυ. Στραγγίξτε τα και ξεπλύνετέ τα καλά.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βράστε τα φασόλια με αρκετό νερό για περίπου 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίξτε και αφήστε τα στην άκρη.
  3. Σε μια άλλη μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο.
  4. Προσθέστε το σκόρδο, τα καρότα και το σέλινο. Συνεχίστε το σοτάρισμα για άλλα 5 λεπτά.
  5. Ρίξτε τις ντομάτες κονκασέ, τη ζάχαρη, το φύλλο δάφνης και το μπαχάρι. Αλατοπιπερώστε κατά βούληση.
  6. Προσθέστε τα βρασμένα φασόλια και ανακατέψτε καλά.
  7. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30-40 λεπτά, μέχρι να δέσουν οι γεύσεις και να μαλακώσουν καλά τα φασόλια.
  8. Αφαιρέστε το φύλλο δάφνης και σερβίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό από πάνω.

Καλή σας όρεξη!

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.