Αργομαγειρεμένα μακαρόνια με τυρί

0

Αυτός είναι ένας υπέροχος τρόπος χωρίς ταλαιπωρία για να φτιάξετε μακαρόνια με τυρί. Το πιο σημαντικό είναι να μην αφήσουμε τα ζυμαρικά να παραβράσουν και να γίνουν χυλός.

Συστατικά

  • 400g αποξηραμένα μακαρόνια
  • 200g έξτρα ώριμο τσένταρ, χοντροτριμμένο
  • 200g έτοιμη τριμμένη μοτσαρέλα, από ένα πακέτο
  • 410γρ γάλα εβαπορέ
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Μέθοδος

  1. Βάλτε τα μακαρόνια και τα δύο είδη τυριών σε αργή κουζίνα.
  2. Περιχύνουμε με το γάλα εβαπορέ και προσθέτουμε 700 ml/1¼ πίντα νερό. Καρυκεύουμε με πιπέρι και ανακατεύουμε.
  3. Καλύψτε και μαγειρέψτε σε δυνατή φωτιά για 1 ½ ώρα ή μέχρι να λιώσει όλο το τυρί και τα ζυμαρικά να είναι σχεδόν τρυφερά. Ανακατεύουμε πολύ καλά, στη συνέχεια σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά αλλά να κρατήσουν το σχήμα τους.
  4. Σερβίρετε αμέσως – όσο περισσότερο κάθονται τα ζυμαρικά, τόσο πιο μαλακά θα γίνουν.

Καλή απόλαυση!

Share it!

Γράψε το δικό σου Σχόλιο!