Η ΓΙΩΤΗΣ Pastry Classic είναι εδώ για να απογειώσει τη σπιτική ζαχαροπλαστική με την πλούσια γεύση κακάο και τη βελούδινη υφή της! Αυτή η συνταγή θα σας καθοδηγήσει να φτιάξετε μια λαχταριστή σοκολατένια κρέμα, ιδανική για γέμιση τούρτας, επικάλυψη σε γλυκά ή ακόμη και για να τη σερβίρετε μόνη της σε ποτήρι.
Υλικά
- 200 γρ. ΓΙΩΤΗΣ Pastry Classic
- 500 ml γάλα πλήρες
- 50 γρ. ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας κακάο
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
- Προετοιμασία ΓΙΩΤΗΣ Pastry Classic: Κόψτε τη ΓΙΩΤΗΣ Pastry Classic σε μικρά κομμάτια και λιώστε τη σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας καλά.
- Δημιουργία Βάσης Κρέμας: Σε ένα κατσαρολάκι, ζεστάνετε το γάλα σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί εντελώς. Ρίξτε το κακάο και ανακατέψτε καλά.
- Προσθήκη Σοκολάτας: Ρίξτε τη λιωμένη ΓΙΩΤΗΣ Pastry Classic στο κατσαρολάκι με το γάλα και το κακάο. Ανακατεύετε συνεχώς, μέχρι να ενσωματωθεί η σοκολάτα και να αποκτήσει η κρέμα λεία υφή.
- Αρωμάτισμα: Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε.
- Αφήστε την Κρέμα να Δέσει: Αφήστε την κρέμα να σιγοβράσει για 2-3 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρώς. Κατεβάστε την από τη φωτιά και αφήστε τη να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Σερβίρισμα: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη σοκολατένια κρέμα για γέμιση τούρτας, επικάλυψη σε κέικ ή να τη σερβίρετε σε ποτήρι με λίγη σαντιγί από πάνω για μια γρήγορη απόλαυση!
Απολαύστε αυτήν τη γλυκιά δημιουργία με την ασύγκριτη ποιότητα της ΓΙΩΤΗΣ Pastry Classic!