Τα αλμυρά μπισκότα με γραβιέρα είναι ένα εξαιρετικό σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας. Ιδανικά για να συνοδεύσουν ένα ποτήρι κρασί, να εμπλουτίσουν το τραπέζι σας σε μια γιορτή ή να τα απολαύσετε απλώς σαν ένα νόστιμο μεζεδάκι. Η έντονη γεύση της γραβιέρας συνδυάζεται άψογα με το τραγανό μπισκότο, δημιουργώντας ένα υπέροχο αποτέλεσμα που …

Joan Robins
Joan Robins

I set up this blog to share interior design, travel and lifestyle inspiration for simple, relaxed living at home and beyond. You’ll find home tours, advice and tips, interviews, reviews, postcards from places I love and more – always with a focus on minimalism, muted colours and timeless, considered design.

Share:

Τα αλμυρά μπισκότα με γραβιέρα είναι ένα εξαιρετικό σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας. Ιδανικά για να συνοδεύσουν ένα ποτήρι κρασί, να εμπλουτίσουν το τραπέζι σας σε μια γιορτή ή να τα απολαύσετε απλώς σαν ένα νόστιμο μεζεδάκι. Η έντονη γεύση της γραβιέρας συνδυάζεται άψογα με το τραγανό μπισκότο, δημιουργώντας ένα υπέροχο αποτέλεσμα που σίγουρα θα αγαπήσουν οι λάτρεις των τυριών.

Υλικά:

  • 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 150 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1 κουταλιά της σούπας γάλα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (προαιρετικά, ανάλογα με την αλμυρότητα της γραβιέρας)
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα ή πιπέρι (προαιρετικά, για επιπλέον γεύση)

Οδηγίες:

  1. Προετοιμασία φούρνου: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Ανάμειξη υλικών: Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε το βούτυρο με το τυρί γραβιέρα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  3. Προσθήκη αλευριού: Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια μαλακή ζύμη. Αν η ζύμη είναι πολύ στεγνή, προσθέτουμε τον κρόκο αυγού και το γάλα. Συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να σχηματιστεί μια ελαστική και απαλή ζύμη.
  4. Προσθήκη μπαχαρικών: Αν θέλουμε, προσθέτουμε πάπρικα ή πιπέρι στη ζύμη για έξτρα γεύση.
  5. Άνοιγμα της ζύμης: Ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος περίπου 0.5 εκατοστά πάνω σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια.
  6. Κοπή μπισκότων: Με κουπάτ ή με ένα ποτήρι, κόβουμε τη ζύμη σε σχήματα της επιλογής μας.
  7. Ψήσιμο: Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε τα μπισκότα για περίπου 12-15 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα στις άκρες.
  8. Σερβίρισμα: Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν και τα απολαμβάνουμε σαν σνακ ή συνοδευτικό με κρασί ή τσάι.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού