Επιχείρηση ταπετσαρία: φροντίδα και διόρθωση

0

Όλοι λατρεύουμε τις ταπετσαρίες. Τα χρώματα αλλά και τα σχέδια όπου βγαίνουν μπορεί να ποικίλουν και είναι άκρως εντυπωσιακά. Σε ένα σπίτι στο οποίο δεν σας επιτρέπουν να το βάψετε η λύση της ταπετσαρίας προκειμένου να αλλάξετε λίγο το χώρο είναι ιδανική. Όμως, οι ταπετσαρίες θέλουν και φροντίδα. Και πως θα γίνει αυτό;

Τρίψτε προσεχτικά με γόμα τους λεκέδες που υπάρχουν ώστε να μη βλάψετε τη ταπετσαρία. Δυστυχώς δεν λειτουργεί το ίδιο σε λιπαρούς λεκέδες.

Αν κάποιο κομμάτι παρουσιάσει κενό τότε μπορείτε να έχετε κάποιο περισσευούμενο κομμάτι ταπετσαρίας για να το κολλήσετε. Το συγκεκριμένο tip δυστυχώς δεν συνιστάται για μεγάλες επιφάνειες καθώς η διαφορά θα φαίνεται αισθητά.

Δοκιμάστε ένα κομμάτι ψωμί για να τρίψετε τους λιπαρούς λεκέδες.

Τα ρολά που έχουν απομείνει μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ώστε να δώσετε χρώμα στα συρτάρια σας ή να τα φυλάξετε σε περίπτωση που χρειαστεί να κάνετε κάποια μικρή επισκευή.

Καθαρίστε τη ταπετσαρία χρησιμοποιώντας ηλεκτρική σκούπα. Όσο περίεργο και αν σας ακούγεται αν τοποθετήσετε το μαλακό εξάρτημα της ηλεκτρικής σκούπας και ξεκινήσετε από το υψηλότερο μέρος του τοίχου κατεβαίνοντας σιγά σιγά προς τα κάτω το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό αφού η ταπετσαρία σας θα είναι σαν καινούρια.

Τέλος, δεν είναι ανάγκη να τοποθετήσετε ολόκληρες σειρές από ταπετσαρίες στον τοίχο σας. Θα δείχνει εξίσου ωραία αν τις τοποθετήσετε μόνο σε μερικά σημεία.

 

 

 

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.