Με βάση τραγανή σφολιάτα, αρωματική κρέμα crème fraîche και μια φρέσκια δόση λεμονιού, συνδυάζεται τέλεια με ένα γλυκόξινο dressing που απογειώνει τη γεύση.

Αν αναζητάς μια εντυπωσιακή, ανοιξιάτικη συνταγή που να είναι ταυτόχρονα ελαφριά, γευστική και πανεύκολη, τότε αυτή η τάρτα με σπαράγγια είναι για σένα. Με βάση τραγανή σφολιάτα, αρωματική κρέμα crème fraîche και μια φρέσκια δόση λεμονιού, συνδυάζεται τέλεια με ένα γλυκόξινο dressing που απογειώνει τη γεύση. Ιδανική για brunch, συνοδευτικό ή ακόμη και για ελαφρύ δείπνο με ένα ποτήρι λευκό κρασί.

Υλικά

Για την τάρτα με σπαράγγια

  • 320γρ. έτοιμη σφολιάτα, ξεπαγωμένη
  • 500γρ. σπαράγγια, καθαρισμένα και κομμένα στα 19εκ. περίπου
  • 200γρ. crème fraîche
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. φρέσκο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • Ελαιόλαδο, για το ράντισμα
  • 15γρ. κουκουνάρι
  • 1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
  • 4 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα (ή άλλο σκληρό τυρί χωρίς ζωικά)
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το dressing με μέλι και μουστάρδα

  • 1 κ.σ. μουστάρδα με κόκκους
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 5 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μηλόξιδο

Για το σερβίρισμα

  • Ξύσμα από 1 λεμόνι (προαιρετικά)
  • Φρέσκια ρόκα

Εκτέλεση

  1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 200°C (180°C με αέρα).
  2. Ξετύλιξε τη σφολιάτα μαζί με το αντικολλητικό χαρτί και τοποθέτησέ την σε ταψί.
  3. Με ένα κοφτερό μαχαίρι χάραξε ένα ορθογώνιο περίγραμμα 2εκ. περιμετρικά της ζύμης (χωρίς να την κόψεις τελείως). Τα σπαράγγια σου θα πρέπει να χωράνε άνετα μέσα σε αυτό το περίγραμμα.
  4. Σε ένα μπολ, ανακάτεψε την crème fraîche με το ξύσμα λεμονιού, το σχοινόπρασο, αλάτι και πιπέρι.
  5. Άπλωσε το μείγμα της crème fraîche μέσα στο περίγραμμα που χάραξες στη ζύμη.
  6. Τοποθέτησε τα σπαράγγια στη σειρά επάνω στην κρέμα και ράντισέ τα με λίγο ελαιόλαδο. Πρόσθεσε το κουκουνάρι.
  7. Άλειψε το περίγραμμα της σφολιάτας με το χτυπημένο αυγό και πασπάλισε με την παρμεζάνα.
  8. Ψήσε για 20–35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει η ζύμη στις άκρες.

Για το dressing:

Ανακάτεψε τη μουστάρδα, το μέλι, το ελαιόλαδο και το μηλόξιδο μέχρι να ομογενοποιηθούν.

  1. Μόλις ψηθεί η τάρτα, ράντισέ την με το dressing και, αν θέλεις, λίγο επιπλέον ξύσμα λεμονιού. Σέρβιρε με φρέσκια ρόκα στο πλάι.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *