Αν θέλεις ένα γρήγορο, υγιεινό και απολαυστικό γεύμα ή σνακ, η γλυκοπατάτα στο φούρνο μικροκυμάτων είναι η τέλεια επιλογή! Μέσα σε λίγα λεπτά, θα έχεις μια μαλακή, καραμελωμένη γλυκοπατάτα έτοιμη για να τη συνδυάσεις με τα αγαπημένα σου toppings.

Απολαυστικές γλυκοπατάτες γεμιστές με καπνιστό σκουμπρί, αρακά & φέτα ή χορτοφαγικό τσίλι – εύκολες, γρήγορες και χορταστικές!

Υλικά

Για τις γλυκοπατάτες

  • 2 γλυκοπατάτες, πλυμένες και στεγνωμένες

Για τη γέμιση με καπνιστό σκουμπρί

  • 75 γρ. καπνιστό σκουμπρί, χωρίς δέρμα και λιωμένο με πιρούνι
  • 3 κ.σ. κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών ή ξινή κρέμα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • Ξύσμα από ½ ακέρωτο λεμόνι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για τη γέμιση με αρακά και φέτα

  • 100 γρ. κατεψυγμένος αρακάς
  • 100 γρ. φέτα
  • 2 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κ.σ. φρέσκια μέντα, ψιλοκομμένη
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για τη γέμιση με χορτοφαγικό τσίλι (για 4 μερίδες)

  • ½ κόκκινη πιπεριά, χωρίς σπόρια, κομμένη σε κυβάκια
  • 1 κονσέρβα (400 γρ.) κόκκινα φασόλια σε σάλτσα τσίλι
  • 1 κονσέρβα (198 γρ.) καλαμπόκι σε νερό
  • 1 κ.σ. φρέσκος χυμός λάιμ
  • 50 γρ. τυρί τσένταρ, τριμμένο
  • 4 κ.σ. ξινή κρέμα
  • Φρέσκος κόλιανδρος για γαρνίρισμα
  • 1 λάιμ, κομμένο σε φέτες για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Προετοιμασία των γλυκοπατατών

  1. Τρυπήστε τις γλυκοπατάτες 2-3 φορές με ένα πιρούνι και τοποθετήστε τις σε ένα πιάτο κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων.
  2. Μαγειρέψτε στη μέγιστη ισχύ για 5-6 λεπτά για μία γλυκοπατάτα ή 7-8 λεπτά για δύο γλυκοπατάτες.
  3. Ελέγξτε αν έχουν μαλακώσει, τρυπώντας με ένα σουβλάκι – αν δεν γλιστράει εύκολα, μαγειρέψτε για ακόμα 30 δευτερόλεπτα, ελέγχοντας κάθε φορά.
  4. Μόλις είναι έτοιμες, τοποθετήστε τις στα πιάτα, χαράξτε ένα σταυρό στο κέντρο και ανοίξτε τις ελαφρώς για να τις γεμίσετε.

Προετοιμασία των γεμίσεων

Γέμιση με καπνιστό σκουμπρί

  1. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε όλα τα υλικά μέχρι να ενωθούν καλά.
  2. Αλατοπιπερώστε γενναιόδωρα και γεμίστε τις γλυκοπατάτες.

Γέμιση με αρακά και φέτα

  1. Βάλτε τον αρακά σε ένα μπολ και μαγειρέψτε τον στο φούρνο μικροκυμάτων στη μέγιστη ισχύ για 2-3 λεπτά, μέχρι να ξεπαγώσει και να ζεσταθεί.
  2. Λιώστε τον με ένα πιρούνι και προσθέστε τη φέτα, το γιαούρτι και τη μέντα.
  3. Αλατοπιπερώστε, ανακατέψτε καλά και γεμίστε τις γλυκοπατάτες.

Γέμιση με χορτοφαγικό τσίλι

  1. Βάλτε την κόκκινη πιπεριά σε ένα μεγάλο μπολ και μαγειρέψτε τη στο φούρνο μικροκυμάτων στη μέγιστη ισχύ για 1½-2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  2. Προσθέστε τα κόκκινα φασόλια και το καλαμπόκι (μαζί με το νερό τους), ανακατέψτε και μαγειρέψτε στη μέγιστη ισχύ για 4-5 λεπτά, μέχρι να ζεσταθούν καλά.
  3. Προσθέστε τον χυμό λάιμ και ανακατέψτε ξανά.
  4. Γεμίστε τις γλυκοπατάτες, πασπαλίστε με το τριμμένο τυρί και μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά ακόμα, μέχρι να λιώσει το τυρί.
  5. Σερβίρετε με ξινή κρέμα, φρέσκο κόλιανδρο και φέτες λάιμ.

Έτοιμες οι γλυκοπατάτες με τις πιο νόστιμες και πρωτότυπες γεμίσεις!

 

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *