Ένα ιδιαίτερο γλυκό που ισορροπεί ανάμεσα στη φρεσκάδα της φράουλας, την ελαφριά υφή της μους και την κομψή αίσθηση της σαμπάνιας.

Ένα εντυπωσιακό και ιδιαίτερο γλυκό με φράουλες, ιδανικό για ένα κομψό δείπνο ή μια ξεχωριστή περίσταση. Η ανάλαφρη μους φράουλας συνδυάζεται με τον αφρό από σαμπάνια και μια τραγανή βάση που δίνει την τέλεια αντίθεση.

Υλικά (για 6 μερίδες)

Για την τραγανή βάση:

  • 150 γρ. μπισκότα βουτύρου (π.χ. digestive ή petit beurre)
  • 60 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 κ.σ. μέλι

Για τη μους φράουλας:

  • 300 γρ. φράουλες ώριμες
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, παγωμένη
  • 2 φύλλα ζελατίνης ή 4 γρ. σκόνη ζελατίνης
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού

Για τον αφρό σαμπάνιας:

  • 150 ml σαμπάνια ή αφρώδες κρασί
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 φύλλο ζελατίνης
  • 1 ασπράδι αυγού

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε την τραγανή βάση
  • Θρυμματίζουμε τα μπισκότα σε σκόνη και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο και το μέλι.
  • Μοιράζουμε το μείγμα σε ποτήρια ή φορμάκια και πιέζουμε ελαφρά με ένα κουτάλι.
  • Βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά να σφίξει.
  1. Φτιάχνουμε τη μους φράουλας
  • Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό για 5 λεπτά.
  • Πολτοποιούμε τις φράουλες με τη ζάχαρη άχνη και το χυμό λεμονιού.
  • Ζεσταίνουμε ελαφρώς 2 κουταλιές από τον πουρέ φράουλας και διαλύουμε μέσα τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε με τον υπόλοιπο πουρέ.
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε αφράτη σαντιγί και την ενσωματώνουμε απαλά στον πουρέ.
  • Μοιράζουμε στα ποτήρια πάνω από την μπισκοτένια βάση και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  1. Φτιάχνουμε τον αφρό σαμπάνιας
  • Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό για 5 λεπτά.
  • Ζεσταίνουμε 2 κ.σ. σαμπάνια και διαλύουμε μέσα τη ζελατίνη με τη ζάχαρη.
  • Αναμειγνύουμε με την υπόλοιπη σαμπάνια.
  • Χτυπάμε το ασπράδι αυγού σε μαρέγκα και το ενσωματώνουμε απαλά στη σαμπάνια.
  • Αφήνουμε το μείγμα να σταθεροποιηθεί ελαφρώς στο ψυγείο (περίπου 30 λεπτά).
  1. Συναρμολόγηση
  • Μόλις η μους έχει σφίξει, προσθέτουμε από πάνω τον αφρό σαμπάνιας.
  • Διακοσμούμε με φρέσκες φράουλες και φύλλα δυόσμου.
  • Σερβίρουμε δροσερό!

Ένα ιδιαίτερο γλυκό που ισορροπεί ανάμεσα στη φρεσκάδα της φράουλας, την ελαφριά υφή της μους και την κομψή αίσθηση της σαμπάνιας.

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *