Με αρωματικό ζωμό, τρυφερό καβούρι και βελούδινη υφή χάρη στο κορν φλάουρ και το ασπράδι αυγού, αποτελεί ένα εξαιρετικό πιάτο για τις πιο δροσερές μέρες ή ως ένα εντυπωσιακό πρώτο πιάτο σε ένα γεύμα.

Αν αναζητάς μια εκλεπτυσμένη αλλά εύκολη σούπα που συνδυάζει γεύσεις της Ασίας, αυτή η σούπα με καβούρι και καλαμπόκι είναι ιδανική επιλογή. Με αρωματικό ζωμό, τρυφερό καβούρι και βελούδινη υφή χάρη στο κορν φλάουρ και το ασπράδι αυγού, αποτελεί ένα εξαιρετικό πιάτο για τις πιο δροσερές μέρες ή ως ένα εντυπωσιακό πρώτο πιάτο σε ένα γεύμα.

Υλικά

  • 1,2 λίτρα καλής ποιότητας ή σπιτικός ζωμός κοτόπουλου
  • 6 λεπτές φέτες φρέσκου τζίντζερ, συν 1 κουταλάκι του γλυκού πολύ ψιλοκομμένο
  • 3 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια, χοντροκομμένα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ολόκληρο λευκό πιπέρι
  • 2 φρέσκα καλαμπόκια
  • 225 γρ. φρέσκο λευκό κρέας καβουριού
  • 5 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε κομμάτια 2,5 εκ. και λεπτοκομμένα κατά μήκος
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαφριά σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλιά της σούπας κινέζικο ρυζόκρασο ή ξηρό σέρι
  • 1 ασπράδι αυγού, ελαφρώς χτυπημένο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα, βάλε τον ζωμό κοτόπουλου μαζί με τις φέτες τζίντζερ, τα χοντροκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και τους κόκκους λευκού πιπεριού. Φέρε το μείγμα σε βρασμό και άφησέ το να σιγοβράσει για 20 λεπτά ώστε να αρωματιστεί.
  2. Στο μεταξύ, στάσου το καλαμπόκι όρθιο σε μια επιφάνεια κοπής και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόψε τους σπόρους από το κοτσάνι. Πρόσθεσε το καλαμπόκι στη σούπα και άφησέ το να σιγοβράσει για 5 λεπτά.
  3. Έλεγξε το καβουρόψαρο για τυχόν κομμάτια από κέλυφος, διατηρώντας τα μεγαλύτερα κομμάτια όσο το δυνατόν ανέπαφα.
  4. Διάλυσε το κορν φλάουρ σε λίγο κρύο νερό μέχρι να γίνει μια λεία πάστα και πρόσθεσέ το στη σούπα. Άφησέ το να σιγοβράσει για 2 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρώς.
  5. Ανακάτεψε μέσα το καβουρόψαρο, το ψιλοκομμένο τζίντζερ, τα λεπτοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, τη σάλτσα σόγιας και το ρυζόκρασο. Αλατοπιπέρωσε κατά βούληση και σιγόβρασε για 1 λεπτό.
  6. Ανακάτεψε καλά τη σούπα, αφαίρεσε το κουτάλι και άρχισε να ρίχνεις σιγά-σιγά το χτυπημένο ασπράδι, δημιουργώντας λεπτές κορδέλες στην επιφάνεια. Άφησέ το να σιγοβράσει για 30 δευτερόλεπτα και σέρβιρε αμέσως.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *