Ένα πολύχρωμο γεύμα γεμάτο φρεσκάδα, πλούσια γεύση και αρώματα που θυμίζουν καλοκαίρι. Με βάση το ρύζι και μια ποικιλία λαχανικών, αυτή η εκδοχή της κλασικής ισπανικής συνταγής δεν περιέχει ζωικά προϊόντα, αλλά διατηρεί όλη τη νοστιμιά και τη μαγεία της αυθεντικής παέγιας.

Αν ψάχνεις για ένα χορταστικό, αρωματικό και νηστίσιμο πιάτο που θα σε ταξιδέψει στη Μεσόγειο, τότε αυτή η παέγια με λαχανικά και σαφράν είναι η τέλεια επιλογή! Ένα πολύχρωμο γεύμα γεμάτο φρεσκάδα, πλούσια γεύση και αρώματα που θυμίζουν καλοκαίρι. Με βάση το ρύζι και μια ποικιλία λαχανικών, αυτή η εκδοχή της κλασικής ισπανικής συνταγής δεν περιέχει ζωικά προϊόντα, αλλά διατηρεί όλη τη νοστιμιά και τη μαγεία της αυθεντικής παέγιας.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 2 φλιτζάνια ρύζι αρμπόριο ή για παέγια
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
  • 1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
  • 1 κολοκύθι, κομμένο σε κυβάκια
  • 1 καρότο, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 1 φλιτζάνι αρακάς
  • 1 μεγάλη ντομάτα, τριμμένη
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σαφράν (ή κουρκουμάς)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 4 φλιτζάνια ζεστό ζωμό λαχανικών
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Λεμόνι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Σοτάρισμα λαχανικών: Σε ένα φαρδύ τηγάνι ή γουόκ, ζέστανε το ελαιόλαδο και σοτάρισε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Προσθήκη ρυζιού και μπαχαρικών: Πρόσθεσε το ρύζι και ανακάτεψε καλά να γυαλίσει. Ρίξε την πάπρικα, το κύμινο και το σαφράν.
  3. Μαγείρεμα με ζωμό: Ρίξε την τριμμένη ντομάτα και τον ζωμό λαχανικών. Ανακάτεψε απαλά και άφησε το ρύζι να σιγοβράσει χωρίς ανακάτεμα για περίπου 15-20 λεπτά.
  4. Προσθήκη λαχανικών: Μόλις το ρύζι είναι σχεδόν έτοιμο, πρόσθεσε τον αρακά και το κολοκύθι, χαμηλώνοντας τη φωτιά.
  5. Ξεκούραση και σερβίρισμα: Όταν απορροφηθούν τα υγρά, άφησε την παέγια να ξεκουραστεί για 5 λεπτά. Σέρβιρε με φρέσκο λεμόνι.

Απόλαυσέ τη με μια δροσερή σαλάτα και ψωμί ολικής άλεσης!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *