Το dressing με μελάσα ροδιού και λεμόνι δίνει μια γλυκόξινη πινελιά που απογειώνει το αποτέλεσμα. Είναι ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα, για συνοδευτικό ή ακόμα και για τραπέζι με φίλους. Δοκίμασέ τη και απόλαυσε μια γευστική εμπειρία γεμάτη μεσογειακά αρώματα!

Αν ψάχνεις για μια σαλάτα γεμάτη γεύση, χρώμα και διατροφική αξία, τότε αυτή η συνταγή είναι ό,τι πρέπει! Το πλιγούρι και η κόκκινη κινόα δημιουργούν μια υπέροχη βάση, ενώ η φέτα, τα μυρωδικά και το ρόδι προσθέτουν φρεσκάδα και νοστιμιά. Το dressing με μελάσα ροδιού και λεμόνι δίνει μια γλυκόξινη πινελιά που απογειώνει το αποτέλεσμα. Είναι ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα, για συνοδευτικό ή ακόμα και για τραπέζι με φίλους. Δοκίμασέ τη και απόλαυσε μια γευστική εμπειρία γεμάτη μεσογειακά αρώματα!

Υλικά

Για τη σαλάτα

  • 150 γρ. πλιγούρι
  • 150 γρ. κόκκινη κινόα, καλά ξεπλυμένη και στραγγισμένη
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο, για το σοτάρισμα
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 200 γρ. λιαστές ντομάτες σε λάδι, στραγγισμένες και κομμένες στη μέση
  • 2 κ.σ. φρέσκα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. φρέσκο βασιλικό, χοντροκομμένο
  • 100 γρ. φέτα, σπασμένη σε κομμάτια
  • 50 γρ. σπόρους ροδιού (προαιρετικά), για το γαρνίρισμα

Για το dressing

  • Ξύσμα και χυμός από 1 ακέρωτο λεμόνι
  • 2 κ.σ. μελάσα ροδιού
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα με καπάκι, βάλε το πλιγούρι και την κινόα μαζί με 500 ml νερό. Σκέπασε και φέρε σε βρασμό. Βράσε για 3-4 λεπτά (συμβουλέψου τις οδηγίες της συσκευασίας για τον ακριβή χρόνο μαγειρέματος). Σβήσε τη φωτιά και άφησε το μείγμα σκεπασμένο για 20 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί όλο το υγρό. Σούρωσε αν χρειάζεται και βάλε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ.
  2. Σε ένα μικρό μπολ, ανακάτεψε τα υλικά του dressing: το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, τη μελάσα ροδιού, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο.
  3. Ζέστανε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Πρόσθεσε το κρεμμύδι και σοτάρισέ το για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Μετάφερε το στο μπολ με το πλιγούρι.
  4. Πρόσθεσε τις λιαστές ντομάτες, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι. Ανακάτεψε καλά.
  5. Ρίξε το dressing και ανακάτεψε ξανά.
  6. Τέλος, πρόσθεσε τη φέτα και τους σπόρους ροδιού και ανακάτεψε απαλά.
  7. Δοκίμασε και αν χρειάζεται, πρόσθεσε επιπλέον αλάτι και πιπέρι.

Σέρβιρε τη σαλάτα δροσερή ή σε θερμοκρασία δωματίου και απόλαυσε έναν υγιεινό και γευστικό συνδυασμό!

 

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *