Το ραβέντι, είναι ένα φυτό με χαρακτηριστική ξινή γεύση που χρησιμοποιείται συχνά σε γλυκά και επιδόρπια. Ο συνδυασμός της με το πικάντικο άρωμα του τζίντζερ δημιουργεί ένα μοναδικό γευστικό αποτέλεσμα που ξυπνά τις αισθήσεις. Αυτή η συνταγή για cheesecake με ραβέντι και τζίντζερ είναι ιδανική για όσους θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό και να εντυπωσιάσουν με τις μαγειρικές τους ικανότητες.
Συστατικά:
- 500 γρ. ραβέντι, κομμένο σε κομμάτια 2,5 εκ.
- 2,5 εκ. φρέσκο τζίντζερ, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
- 100 γρ. ζάχαρη
- 1 πορτοκάλι, ξύσμα και χυμός
- 1 κ.σ. μέλι
- 200 ml νερό
Οδηγίες:
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα ταψί, τοποθετήστε το ραβέντι και το ψιλοκομμένο τζίντζερ.
- Πασπαλίστε με τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τον χυμό πορτοκαλιού, το μέλι και το νερό. Ρίξτε το μείγμα πάνω από το ραβέντι.
- Καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά, μέχρι το ραβέντι να μαλακώσει αλλά να διατηρεί το σχήμα του.
- Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για επιπλέον 5-10 λεπτά, ώστε να καραμελώσει ελαφρώς η επιφάνεια.
- Αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς πριν το σερβίρετε.
Αυτό το επιδόρπιο σερβίρεται καλύτερα ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου, συνοδευόμενο από παγωτό βανίλια ή κρέμα γάλακτος. Η αντίθεση της ξινής γεύσης του ραβέντι με το πικάντικο τζίντζερ και τη γλυκύτητα της ζάχαρης δημιουργεί ένα απολαυστικό αποτέλεσμα που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.