Αυτό το επιδόρπιο σερβίρεται καλύτερα ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου, συνοδευόμενο από παγωτό βανίλια ή κρέμα γάλακτος. Η αντίθεση της ξινής γεύσης του ραβέντι με το πικάντικο τζίντζερ και τη γλυκύτητα της ζάχαρης δημιουργεί ένα απολαυστικό αποτέλεσμα που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Το ραβέντι, είναι ένα φυτό με χαρακτηριστική ξινή γεύση που χρησιμοποιείται συχνά σε γλυκά και επιδόρπια. Ο συνδυασμός της με το πικάντικο άρωμα του τζίντζερ δημιουργεί ένα μοναδικό γευστικό αποτέλεσμα που ξυπνά τις αισθήσεις. Αυτή η συνταγή για cheesecake με ραβέντι και τζίντζερ είναι ιδανική για όσους θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό και να εντυπωσιάσουν με τις μαγειρικές τους ικανότητες.​

Συστατικά:

  • 500 γρ. ραβέντι, κομμένο σε κομμάτια 2,5 εκ.​
  • 2,5 εκ. φρέσκο τζίντζερ, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο​
  • 100 γρ. ζάχαρη​
  • 1 πορτοκάλι, ξύσμα και χυμός​
  • 1 κ.σ. μέλι​
  • 200 ml νερό​

Οδηγίες:

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.​
  2. Σε ένα ταψί, τοποθετήστε το ραβέντι και το ψιλοκομμένο τζίντζερ.​
  3. Πασπαλίστε με τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού.​
  4. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τον χυμό πορτοκαλιού, το μέλι και το νερό. Ρίξτε το μείγμα πάνω από το ραβέντι.​
  5. Καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά, μέχρι το ραβέντι να μαλακώσει αλλά να διατηρεί το σχήμα του.​
  6. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για επιπλέον 5-10 λεπτά, ώστε να καραμελώσει ελαφρώς η επιφάνεια.​
  7. Αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς πριν το σερβίρετε.​

Αυτό το επιδόρπιο σερβίρεται καλύτερα ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου, συνοδευόμενο από παγωτό βανίλια ή κρέμα γάλακτος. Η αντίθεση της ξινής γεύσης του ραβέντι με το πικάντικο τζίντζερ και τη γλυκύτητα της ζάχαρης δημιουργεί ένα απολαυστικό αποτέλεσμα που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *