Αν ψάχνεις ένα γλυκό που να είναι ανάλαφρο, βελούδινο και γεμάτο αρώματα, η μους βανίλιας είναι η τέλεια επιλογή. Είναι ιδανική για να κλείσει ένα γεύμα με φίνα γεύση, ενώ μπορείς να τη συνδυάσεις με φρέσκα φρούτα, σιρόπι σοκολάτας ή τραγανά μπισκότα. Και το καλύτερο; Φτιάχνεται εύκολα και χωρίς κόπο!
Υλικά
- 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή τους σπόρους από 1 λοβό βανίλιας
- 2 φύλλα ζελατίνης ή 1 ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη ζελατίνης
- 2 κουταλιές της σούπας γάλα
- 2 ασπράδια αυγών
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε τη ζελατίνη
- Αν χρησιμοποιείς φύλλα ζελατίνης, μουλιάσέ τα σε κρύο νερό για 5 λεπτά. Αν χρησιμοποιείς σκόνη, διαλύσέ τη σε 2 κουταλιές της σούπας κρύο νερό.
- Ζεσταίνουμε το γάλα
- Ζεσταίνουμε το γάλα σε ένα μικρό κατσαρολάκι και μόλις είναι χλιαρό, προσθέτουμε τη στραγγισμένη ζελατίνη (ή τη διαλυμένη σκόνη) και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές.
- Χτυπάμε τα ασπράδια
- Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.
- Ενώνουμε τα υλικά
- Προσθέτουμε το μείγμα ζελατίνης στην κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας απαλά.
- Στη συνέχεια, ενσωματώνουμε τη μαρέγκα με απαλές κινήσεις, ώστε να μη χάσει η μους τον αέρινό της χαρακτήρα.
- Ψύξη και σερβίρισμα
- Μοιράζουμε τη μους σε ποτήρια ή μπολάκια και τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί.
- Γαρνίρουμε με φρούτα, τριμμένη σοκολάτα ή μπισκότα.
Έτοιμη να την απολαύσεις!