Φτιάξτε τις για το ταίρι σας, για να γιορτάσετε την αγάπη με φίλους ή απλά για να απολαύσετε λίγη παραπάνω γλύκα αυτή τη μέρα. Το καλύτερο δώρο είναι πάντα αυτό που έρχεται από την καρδιά… και αυτές οι σοκολατένιες μπουκιές είναι γεμάτες αγάπη!

Ο Άγιος Βαλεντίνος είναι η τέλεια ευκαιρία να δείξουμε την αγάπη μας με μια γλυκιά, χειροποίητη έκπληξη. Και τι καλύτερο από σοκολάτα, το απόλυτο σύμβολο της απόλαυσης και του πάθους; Αυτές οι λαχταριστές σοκολατένιες καρδούλες με βελούδινη γέμιση φράουλας είναι το ιδανικό γλυκό για τη ρομαντική σας βραδιά. Εύκολες στην προετοιμασία, εντυπωσιακές στο σερβίρισμα και γεμάτες με γεύσεις που ξυπνούν συναισθήματα.

Φτιάξτε τις για το ταίρι σας, για να γιορτάσετε την αγάπη με φίλους ή απλά για να απολαύσετε λίγη παραπάνω γλύκα αυτή τη μέρα. Το καλύτερο δώρο είναι πάντα αυτό που έρχεται από την καρδιά… και αυτές οι σοκολατένιες μπουκιές είναι γεμάτες αγάπη!

Υλικά (για περίπου 10 καρδούλες)

Για τη σοκολατένια επικάλυψη:

  • 200 γρ. κουβερτούρα (μαύρη ή γάλακτος)
  • 1 κ.γ. βούτυρο ή λάδι καρύδας

Για τη γέμιση:

  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 50 γρ. φράουλες πολτοποιημένες
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Σε ένα μπολ, χτυπάμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει λείο. Προσθέτουμε τον πουρέ φράουλας και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  2. Λιώνουμε τη σοκολάτα: Σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων, λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο ή το λάδι καρύδας, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει λεία.
  3. Φτιάχνουμε τις καρδιές: Σε μια φόρμα σιλικόνης με σχήμα καρδιάς (ή σε μικρά χαρτάκια για σοκολατάκια), ρίχνουμε ένα λεπτό στρώμα σοκολάτας και τη στρώνουμε καλά στα τοιχώματα. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 10 λεπτά να σταθεροποιηθεί.
  4. Γεμίζουμε τις καρδούλες: Προσθέτουμε ένα κουταλάκι από τη γέμιση σε κάθε καρδιά και σκεπάζουμε με επιπλέον λιωμένη σοκολάτα. Χτυπάμε ελαφρά τη φόρμα στον πάγκο για να φύγει ο αέρας και να απλωθεί ομοιόμορφα.
  5. Αφήνουμε να παγώσουν: Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα, μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
  6. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε: Βγάζουμε προσεκτικά τις καρδούλες από τη φόρμα και αν θέλουμε, τις διακοσμούμε με λιωμένη λευκή σοκολάτα ή τριμμένα αποξηραμένα ροδοπέταλα.

Σερβίρουμε με ένα ποτήρι αφρώδη οίνο και δημιουργούμε την πιο ρομαντική ατμόσφαιρα!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *