Η μαρμελάδα μανταρίνι, με το ζωηρό πορτοκαλί χρώμα και το έντονο άρωμά της, φέρνει τη γεύση του χειμώνα στο τραπέζι σου. Συνδυάζεται ιδανικά με φρυγανιές, γιαούρτι ή ως γαρνιτούρα σε γλυκά, χαρίζοντας μια δόση φρεσκάδας και γλύκας σε κάθε μπουκιά.

Όταν τα μανταρίνια γεμίζουν την κουζίνα με το άρωμά τους, ξέρεις ότι ο χειμώνας έχει έρθει για τα καλά. Αν θέλεις να απολαμβάνεις αυτή την αίσθηση όλο το χρόνο, η μαρμελάδα μανταρίνι είναι η τέλεια επιλογή. Εύκολη στην παρασκευή, με φυσική γλυκύτητα και μια δόση φρεσκάδας, θα γίνει το αγαπημένο σου άλειμμα για το πρωινό ή τα γλυκά σου.

Υλικά

  • 1 κιλό μανταρίνια (καθαρισμένα και χωρίς κουκούτσια)
  • 800 γρ. ζάχαρη
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 ποτήρι νερό

Εκτέλεση

  1. Προετοιμασία μανταρινιών: Καθάρισε τα μανταρίνια και αφαίρεσε προσεκτικά τα κουκούτσια. Κόψε τα σε μικρά κομμάτια.
  2. Μούλιασμα: Βάλε τα μανταρίνια σε μια κατσαρόλα μαζί με το νερό και βράσε τα για 10 λεπτά. Αυτό θα βοηθήσει να μαλακώσουν και να αναδειχθεί το άρωμά τους.
  3. Προσθήκη ζάχαρης: Πρόσθεσε τη ζάχαρη και ανακάτεψε καλά μέχρι να διαλυθεί. Μαγείρεψε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για περίπου 30-40 λεπτά.
  4. Χυμός λεμονιού: Λίγο πριν ολοκληρωθεί ο βρασμός, πρόσθεσε τον χυμό λεμονιού. Αυτό βοηθά να διατηρηθεί το ζωηρό χρώμα της μαρμελάδας και να πήξει καλύτερα.
  5. Άλεσμα: Εάν προτιμάς μια πιο λεία υφή, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ραβδομπλέντερ και να αλέσεις τη μαρμελάδα απευθείας στην κατσαρόλα.
  6. Αποθήκευση: Μόλις η μαρμελάδα δέσει, τη μεταφέρεις σε αποστειρωμένα βάζα όσο είναι ακόμα ζεστή. Κλείσε τα καλά και γύρισέ τα ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.

Tips

  • Εάν σου αρέσει η μαρμελάδα σου με πιο έντονη γεύση, πρόσθεσε λίγο ξύσμα από τα μανταρίνια.
  • Η μαρμελάδα διατηρείται σε σκοτεινό και δροσερό μέρος για αρκετούς μήνες.

Δοκίμασέ τη με φρυγανισμένο ψωμί, γιαούρτι ή ακόμα και ως γαρνιτούρα σε κέικ. Είναι σίγουρο πως θα κλέψει τις εντυπώσεις!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *