Αν ψάχνεις μια συνταγή που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους, τα μπουρίτος με ντομάτα και ρύζι είναι η ιδανική επιλογή. Εύκολα, γρήγορα και γεμάτα γεύση, αυτά τα μπουρίτος θα γίνουν η νέα σου αγαπημένη συνταγή για το καθημερινό τραπέζι. Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα και ετοίμασε το πιο νόστιμο γεύμα!
Υλικά
Για τη σάλτσα ντομάτας
- ½ μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 200 γρ. ντομάτες, κομμένες σε κύβους
- 1 κ.σ. λευκό ξίδι
- Ξύσμα από 1 λάιμ (ο χυμός θα χρησιμοποιηθεί παρακάτω)
- Αλάτι και πιπέρι
Για τα μπουρίτος με φασόλια και ρύζι
- 400 γρ. κονσέρβα μείγμα φασολιών με σάλτσα τσίλι ή φασόλια με ελαφριά πικάντικη σάλτσα
- 200 γρ. καλαμπόκι κατεψυγμένο, αποψυγμένο
- 8 τορτίγιες
- 150 γρ. ρύζι μακρύκοκκο, βρασμένο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
- Χυμός από 1 λάιμ
- 200 γρ. γιαούρτι
Εκτέλεση
- Προετοιμασία σάλτσας ντομάτας:
Σε ένα μπολ, ανακάτεψε όλα τα υλικά για τη σάλτσα ντομάτας. Πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι, σύμφωνα με τη γεύση σου, και άφησε τη σάλτσα στην άκρη.
- Προετοιμασία μπουρίτος:
Ζέστανε τα φασόλια σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 3-5 λεπτά ή για 1 λεπτό στον φούρνο μικροκυμάτων. Πρόσθεσε το καλαμπόκι και ανακάτεψε καλά. Δοκίμασε και, αν χρειάζεται, πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι.
- Ζέσταμα τορτίγιας:
Ζέστανε τις τορτίγιες για 10 δευτερόλεπτα στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε στεγνό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Συναρμολόγηση μπουρίτος:
Μοίρασε το βρασμένο ρύζι και το μείγμα φασολιών στις τορτίγιες. Ρίξε από πάνω λίγο χυμό λάιμ. Πρόσθεσε τη σάλτσα ντομάτας και το γιαούρτι και τύλιξε κάθε τορτίγια. Σέρβιρε τα μπουρίτος ζεστά.
Καλή απόλαυση!