Αυτό το πιάτο είναι μια υγιεινή επιλογή που ξεχειλίζει από γεύση. Απόλαυσέ το με ένα ποτήρι λευκό κρασί και καλή παρέα!

Αν ψάχνεις μια συνταγή που συνδυάζει τη θρεπτική αξία με την απόλυτη θαλασσινή γεύση, τα λιγκουίνι ολικής άλεσης με μύδια είναι η ιδανική επιλογή. Με λίγα απλά υλικά και μια νότα Μεσογείου, θα φέρεις στο πιάτο σου την απόλαυση της θάλασσας.

Υλικά

  • 400 γρ. λιγκουίνι ολικής άλεσης
  • 1 κιλό μύδια (καθαρισμένα)
  • 3 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. λευκό κρασί
  • 1 κ.γ. μπούκοβο (προαιρετικά)
  • 2 κ.σ. μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράσε τα λιγκουίνι: Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράσε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κράτησε 1 φλ. από το νερό τους και στράγγισέ τα.
  2. Ετοίμασε τα μύδια: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζέστανε το ελαιόλαδο και σοτάρισε το σκόρδο μέχρι να βγάλει το άρωμά του, χωρίς να πάρει χρώμα.
  3. Μαγείρεψε τα μύδια: Πρόσθεσε τα μύδια, το λευκό κρασί και το μπούκοβο (αν θέλεις). Σκέπασε την κατσαρόλα και άφησέ τα να αχνιστούν για 5-7 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν τα κελύφη. Πετάξτε όσα δεν άνοιξαν.
  4. Ανακάτεψε με τα ζυμαρικά: Ρίξε τα στραγγισμένα λιγκουίνι στην κατσαρόλα με τα μύδια, πρόσθεσε λίγο από το νερό που κράτησες και ανακάτεψε καλά. Ρύθμισε το αλάτι και το πιπέρι.
  5. Σερβίρισμα: Σέρβιρε το πιάτο ζεστό, πασπαλισμένο με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Καλή απόλαυση!

 

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *