Αυτό το κοκτέιλ γαρίδας είναι ιδανικό για όσους αγαπούν τις πικάντικες και ανατρεπτικές γεύσεις. Ετοιμάστε το για μια ιδιαίτερη περίσταση ή απολαύστε το ως ένα γκουρμέ σνακ που φέρνει την Ασία στο τραπέζι σας.

Ένα κλασικό κοκτέιλ γαρίδας αποκτά μια πικάντικη και ασιατική πινελιά με τη βοήθεια του gochujang, της διάσημης κορεάτικης πάστας τσίλι. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας ή να δώσετε μια μοντέρνα νότα σε ένα παραδοσιακό πιάτο.

Υλικά (για 4 άτομα)

Για τις γαρίδες:

  • 400 γρ. γαρίδες καθαρισμένες και βρασμένες
  • 1 κ.σ. gochujang
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. χυμός λεμονιού

Για τη σάλτσα:

  • 3 κ.σ. μαγιονέζα
  • 1 κ.σ. κέτσαπ
  • 1 κ.σ. γιαούρτι
  • 1 κ.σ. gochujang
  • 1 κ.γ. σάλτσα σόγιας
  • Χυμός από ½ λεμόνι

Για το σερβίρισμα:

  • 4 φύλλα μαρουλιού
  • ½ αγγούρι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 ώριμο αβοκάντο κομμένο σε κύβους
  • Λίγα φύλλα κόλιανδρου (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Προετοιμασία γαρίδων
    Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το gochujang, το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού. Προσθέστε τις γαρίδες και ανακατέψτε καλά ώστε να καλυφθούν με τη μαρινάδα. Αφήστε τις να μαριναριστούν για 10-15 λεπτά.
  2. Προετοιμασία σάλτσας
    Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τη μαγιονέζα, το κέτσαπ, το γιαούρτι, το gochujang, τη σάλτσα σόγιας και τον χυμό λεμονιού μέχρι να έχετε μια λεία και ομοιόμορφη σάλτσα.
  3. Στήσιμο πιάτου
    Σε κάθε ποτήρι ή μπολ, τοποθετήστε ένα φύλλο μαρουλιού στη βάση. Προσθέστε τις φέτες αγγουριού και τα κομμάτια αβοκάντο. Από πάνω τοποθετήστε τις γαρίδες και περιχύστε με τη σάλτσα.
  4. Γαρνίρισμα
    Αν θέλετε, διακοσμήστε με φύλλα κόλιανδρου και λίγο χυμό λεμονιού.

Καλή απόλαυση!

 

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *