Το Croque madame μεταφέρεται στην Κορνουάλη μέσω της επιλογής τυριού και στη συνέχεια λαμβάνει γαλλική μεταχείριση. Υπάρχει επίσης ένα πολύ βρετανικό μυστικό συστατικό που κάνει τη διαφορά!

Αν λατρεύεις τις γεύσεις της γαλλικής κουζίνας, το κροκ μαντάμ είναι ένα από τα πιο αγαπημένα comfort food. Με τραγανό ψωμί, λιωμένο τυρί και ένα αυγό μάτι που «στέκεται» περήφανα στην κορυφή, είναι η τέλεια επιλογή για ένα χορταστικό πρωινό ή brunch. Πάμε να το φτιάξουμε!

Υλικά (για 2 άτομα)

  • 4 φέτες ψωμί του τοστ
  • 4 φέτες ζαμπόν
  • 4 φέτες γραβιέρα ή γκούντα
  • 2 αυγά
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 1 φλ. γάλα
  • 1/2 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προετοιμασία σάλτσας μπεσαμέλ
    Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, λιώνουμε 1 κ.σ. βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα μείγμα. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε την παρμεζάνα, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
  2. Συναρμολόγηση του σάντουιτς
    Απλώνουμε λίγο βούτυρο στις εξωτερικές πλευρές των ψωμιών. Τοποθετούμε μια φέτα τυρί και μια φέτα ζαμπόν ανάμεσα σε δύο ψωμιά, σχηματίζοντας δύο σάντουιτς.
  3. Ψήσιμο σάντουιτς
    Σε ένα τηγάνι ή τοστιέρα, ψήνουμε τα σάντουιτς μέχρι να γίνουν τραγανά και να λιώσει το τυρί.
  4. Προσθήκη μπεσαμέλ
    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Βάζουμε τα σάντουιτς σε ταψί και τα καλύπτουμε με τη μπεσαμέλ. Ψήνουμε για 5-7 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν.
  5. Το αυγό μάτι
    Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε την υπόλοιπη 1 κ.σ. βούτυρο και τηγανίζουμε τα αυγά μάτια.
  6. Σερβίρισμα
    Τοποθετούμε από ένα αυγό πάνω σε κάθε σάντουιτς και σερβίρουμε αμέσως.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *