Αν θέλεις να προσφέρεις στους αγαπημένους σου κάτι μοναδικό και γιορτινό για τις γιορτές, το eggnog είναι η τέλεια επιλογή! Εύκολο στην προετοιμασία και με υπέροχη γεύση, αυτό το γλυκό και αρωματικό ρόφημα θα γίνει σίγουρα αγαπημένο στην παρέα σας. Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή και απολαύστε το με τον αγαπημένο σας καφέ ή ένα ποτήρι κρασί!
Υλικά
- 6 μεσαία αυγά ελεύθερης βοσκής (καλύτερα βιολογικά και όσο πιο φρέσκα γίνεται), χωρισμένα
- 150g ζάχαρη κρυσταλλική χρυσή
- 500ml πλήρες γάλα
- 400ml κρέμα γάλακτος
- 350ml ρούμι, μπέρμπον ή ένα μείγμα από τα δύο, ανάλογα με την προτίμησή σας
- Φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο, για γεύση
Μέθοδος
- Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών σε ένα μπολ με 100g από τη ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να γίνει ανοιχτό κίτρινο και παχύρρευστο (καλύτερα με μίξερ χειρός).
- Προσθέτουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το ρούμι ή το μπέρμπον. Αν θέλουμε, προσθέτουμε και λίγο μοσχοκάρυδο για περισσότερο άρωμα.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε δύο μπουκάλια των 750ml με πώματα και τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο για έως δύο εβδομάδες. (Το αλκοόλ εμποδίζει την αλλοίωση των αυγών ή της κρέμας).
- Βάζουμε τα ασπράδια των αυγών σε ένα κουτί και τα καταψύχουμε μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.
- Όταν είναι έτοιμοι να σερβίρουμε, αποψύχουμε τα ασπράδια σε καθαρό μεταλλικό ή γυάλινο μπολ. Χτυπάμε τα ασπράδια με μίξερ χειρός μέχρι να αφρίσουν και να γίνουν αδιαφανή. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα 50g ζάχαρης και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές.
- Ρίχνουμε το αυγό λικέρ από τα μπουκάλια σε ένα μεγάλο μπολ και ενσωματώνουμε τα ασπράδια μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Σερβίρουμε το αυγό λικέρ σε ποτήρια και προσθέτουμε λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο στην κορυφή κάθε ποτηριού.
Απολαύστε το ζεστό ή κρύο, και μοιραστείτε τη γιορτινή αυτή απόλαυση με φίλους και οικογένεια!