Αυτά τα γλυκά καρότα με βούτυρο είναι το ιδανικό συνοδευτικό για κάθε γεύμα, προσφέροντας μια μοναδική γεύση και έντονη αρωματική απόλαυση. Η εύκολη συνταγή τους συνδυάζει απλά υλικά και δημιουργεί ένα εκλεπτυσμένο πιάτο που θα κλέψει τις εντυπώσεις.

Αυτή η συνταγή συνδυάζει την φυσική γλυκύτητα των καρότων με τη μοναδική γεύση του σταρ ανανίς, δημιουργώντας ένα υπέροχο συνοδευτικό πιάτο που θα απογειώσει κάθε γεύμα.

Υλικά

  • 9 μέτρια καρότα, καθαρισμένα, με τις άκρες κομμένες
  • 250γρ. βούτυρο
  • 150γρ. ζάχαρη
  • 3 κ.γ. αλάτι
  • 4 αστέρια ανανίς

Συμβουλές για τη συνταγή

  • Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό σφουγγάρι για να λειάνετε τα καρότα και να αφαιρέσετε τυχόν σημάδια από τη φλούδα (προαιρετικά).

Μέθοδος

  1. Σε μία κατσαρόλα, συνδυάστε 400ml νερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι και τα αστέρια ανανίς.
  2. Φέρτε το μείγμα σε βρασμό, στη συνέχεια μειώστε τη θερμοκρασία και αφήστε το να σιγοβράσει. Προσθέστε τα καρότα και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 45 λεπτά) και η ποσότητα του υγρού να έχει μειωθεί κατά το ήμισυ.
  3. Σερβίρετε τα καρότα ως συνοδευτικό πιάτο, περιχύνοντάς τα με το μειωμένο υγρό από το μαγείρεμα.

Απολαύστε αυτό το πιάτο σαν την τέλεια προσθήκη σε γεύματα με κρέας ή ψάρι!

 

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *