Δεν χρειάζεται να είστε επαγγελματίας ζαχαροπλάστης για να δημιουργήσετε μια εντυπωσιακή γαμήλια τούρτα! Αυτή η συνταγή είναι φτιαγμένη για αρχάριους, με απλά βήματα και υλικά που θα κάνουν τη διαδικασία απόλαυση. Με άφθονο μαρσιπάν και γλάσο φοντάν, θα έχετε αρκετό υλικό για να πειραματιστείτε, χωρίς να αγχωθείτε για τυχόν λάθη. Ετοιμάστε τη για έναν μικρό γάμο ή για να γιορτάσετε την επέτειό σας με στυλ και γεύση!
Υλικά για τη Βάση της Τούρτας (3 στρώσεις):
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 300 γρ. ζάχαρη
- 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 4 αυγά
- 2 κουτ. γλ. baking powder
- 200 ml γάλα
- 2 κουτ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
Υλικά για τη Γέμιση:
- 300 γρ. μαρμελάδα φράουλα ή βατόμουρο
- 500 ml κρέμα γάλακτος
- 200 γρ. ζάχαρη άχνη
Υλικά για την Επικάλυψη:
- 1 κιλό μαρσιπάν
- 1 κιλό γλάσο φοντάν
- Χρώματα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Ετοιμάζουμε τη Βάση της Τούρτας:
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C και βουτυρώστε 3 ταψάκια διαμέτρου 20 εκ.
- Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα.
- Κοσκινίστε το αλεύρι με το baking powder και προσθέστε τα εναλλάξ με το γάλα.
- Ρίξτε το μείγμα στα ταψάκια και ψήστε για 25-30 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν.
- Φτιάχνουμε τη Γέμιση:
- Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να σφίξει.
- Απλώστε μαρμελάδα και κρέμα γάλακτος ανάμεσα στις στρώσεις της τούρτας.
- Επικάλυψη και Διακόσμηση:
- Ανοίξτε το μαρσιπάν με έναν πλάστη σε φύλλο και καλύψτε την τούρτα.
- Επαναλάβετε με το γλάσο φοντάν, φροντίζοντας να είναι λείο.
- Αν θέλετε, προσθέστε χρώμα στο φοντάν για διακόσμηση ή φτιάξτε λουλουδάκια και σχέδια με περισσεύματα.
Απολαύστε την πιο εντυπωσιακή χειροποίητη τούρτα σας! Ακόμα κι αν περισσέψει υλικό, θα είναι η τέλεια ευκαιρία για να εξασκηθείτε και να αφήσετε τη δημιουργικότητά σας ελεύθερη!