Αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό από τις κλασικές τηγανητές πατάτες, οι πατάτες Αλού Τουκ είναι ό,τι πρέπει! Αυτή η ινδική συνταγή είναι γεμάτη αρώματα από εξωτικά μπαχαρικά και υπόσχεται τραγανή υφή και μοναδική γεύση. Ας δούμε πώς μπορείτε να τις φτιάξετε εύκολα στο σπίτι. Υλικά Για το τουκ μασάλα 1 κ.σ. κόκκινο πιπέρι 1 …

Joan Robins
Joan Robins

I set up this blog to share interior design, travel and lifestyle inspiration for simple, relaxed living at home and beyond. You’ll find home tours, advice and tips, interviews, reviews, postcards from places I love and more – always with a focus on minimalism, muted colours and timeless, considered design.

Share:

Αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό από τις κλασικές τηγανητές πατάτες, οι πατάτες Αλού Τουκ είναι ό,τι πρέπει! Αυτή η ινδική συνταγή είναι γεμάτη αρώματα από εξωτικά μπαχαρικά και υπόσχεται τραγανή υφή και μοναδική γεύση. Ας δούμε πώς μπορείτε να τις φτιάξετε εύκολα στο σπίτι.

Υλικά

Για το τουκ μασάλα

  • 1 κ.σ. κόκκινο πιπέρι
  • 1 κ.σ. σκόνη από αποξηραμένο μάνγκο (amchoor)
  • 1 κ.σ. αλεσμένος κόλιανδρος
  • ½ κ.σ. καβουρδισμένο αλεσμένο κύμινο
  • ½ κ.σ. κουρκουμάς σε σκόνη
  • αλάτι

Για τις πατάτες αλού τουκ

  • 4 μεγάλες πατάτες για τηγάνισμα, καθαρισμένες και κομμένες σε στρογγυλά κομμάτια
  • φυτικό λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Για το τουκ μασάλα: Ανακατέψτε τα μπαχαρικά σε ένα μικρό μπολ και προσθέστε αλάτι. Αφήστε το μείγμα στην άκρη.
  2. Για τις πατάτες αλού τουκ: Βάλτε τις πατάτες σε νερό για 15–20 λεπτά. Στεγνώστε τις καλά.
  3. Προθερμάνετε τη φριτέζα ή ένα τηγάνι με λάδι στους 180°C. (ΠΡΟΣΟΧΗ: Το καυτό λάδι μπορεί να είναι επικίνδυνο. Μην αφήνετε χωρίς επίβλεψη.) Τηγανίστε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν κατά 80% – ελέγξτε αν τρυπιούνται εύκολα στο κέντρο με ένα μαχαίρι ή ένα πιρούνι, χωρίς να διαλυθούν.
  4. Αφαιρέστε προσεκτικά τις πατάτες από το λάδι με μια μεταλλική τρυπητή κουτάλα και τοποθετήστε τις σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν και να κρυώσουν για 5–7 λεπτά. (Εναλλακτικά, μπορείτε να τις μαγειρέψετε σε φριτέζα αέρος στους 180°C για 25 λεπτά και να τις αφήσετε να κρυώσουν για 5–7 λεπτά μετά το μαγείρεμα.)
  5. Όταν κρυώσουν, πιέστε τις ελαφρά με μια επίπεδη επιφάνεια, όπως η βάση ενός μπολ.
  6. Τοποθετήστε ξανά τις πατάτες στο τηγάνι ή τη φριτέζα και τηγανίστε τις σε μέτρια προς υψηλή φωτιά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο και τραγανό χρώμα.
  7. Μόλις είναι έτοιμες, πασπαλίστε τις γενναιόδωρα με το τουκ μασάλα και σερβίρετε τις ζεστές.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *