Τι καλύτερο από το να γεμίσεις το σπίτι με τη μυρωδιά μιας φρέσκιας, χειροποίητης κοτόπιτας; Εδώ συνδυάζουμε τρυφερό κοτόπουλο με πολύχρωμα λαχανικά και τραγανό φύλλο για μια πίτα που θα λατρέψει όλη η οικογένεια. Είτε ως κυρίως πιάτο είτε ως συνοδευτικό, αυτή η κοτόπιτα είναι ιδανική για κάθε περίσταση!
Υλικά
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
- 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
- 1 καρότο, τριμμένο
- 1 φλιτζάνι αρακά
- 1 φλιτζάνι καλαμπόκι
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι γάλα
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
- Μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
- 1 αυγό, χτυπημένο για επάλειψη
Εκτέλεση
- Προετοιμασία κοτόπουλου: Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε το κοτόπουλο και μαγειρέψτε το μέχρι να ροδίσει καλά.
- Προσθήκη λαχανικών: Ρίξτε στο τηγάνι τις πιπεριές, το καρότο, τον αρακά και το καλαμπόκι. Αφήστε τα να σοταριστούν μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά τα λαχανικά.
- Προετοιμασία σάλτσας: Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε καλά για να “δέσει” το μείγμα. Ρίξτε το γάλα σταδιακά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη σάλτσα. Αλατοπιπερώστε και προσθέστε μοσχοκάρυδο, αν επιθυμείτε.
- Συναρμολόγηση πίτας: Απλώστε το ένα φύλλο σφολιάτας σε λαδωμένο ταψί και στρώστε από πάνω το μείγμα κοτόπουλου και λαχανικών. Καλύψτε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και κλείστε τις άκρες.
- Ψήσιμο: Αλείψτε την επιφάνεια με το χτυπημένο αυγό και κάντε μικρές χαρακιές. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Σερβίρισμα
Αφήστε την πίτα να κρυώσει ελαφρά πριν την κόψετε. Σερβίρετε ζεστή και απολαύστε τη με μια δροσερή σαλάτα ή απλά όπως είναι – είναι τόσο νόστιμη που δε χρειάζεται τίποτα παραπάνω!
Καλή απόλαυση!