Μια ζεστή, κρεμώδης σούπα είναι ό,τι πρέπει για να μας ζεστάνει στις κρύες ημέρες του χειμώνα. Αυτή η σούπα λαχανικών με κάρυ και καρύδα συνδυάζει τα πιο θρεπτικά υλικά και πλούσιες γεύσεις, που θα κάνουν το τραπέζι σας να γεμίσει αρώματα και χρώματα. Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή και ετοιμαστείτε για μια αληθινά γευστική εμπειρία! Υλικά …

Joan Robins
Joan Robins

I set up this blog to share interior design, travel and lifestyle inspiration for simple, relaxed living at home and beyond. You’ll find home tours, advice and tips, interviews, reviews, postcards from places I love and more – always with a focus on minimalism, muted colours and timeless, considered design.

Share:

Μια ζεστή, κρεμώδης σούπα είναι ό,τι πρέπει για να μας ζεστάνει στις κρύες ημέρες του χειμώνα. Αυτή η σούπα λαχανικών με κάρυ και καρύδα συνδυάζει τα πιο θρεπτικά υλικά και πλούσιες γεύσεις, που θα κάνουν το τραπέζι σας να γεμίσει αρώματα και χρώματα. Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή και ετοιμαστείτε για μια αληθινά γευστική εμπειρία!

Υλικά

  • Ελαιόλαδο, για το σοτάρισμα
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 κόκκινη πιπεριά, χωρίς τους σπόρους και ψιλοκομμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας σκόνη κάρυ, και επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 30γρ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κονσέρβα (400γρ.) γάλα καρύδας
  • ½ γογγύλι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 2 παστινάκια, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 100γρ. κόκκινες φακές
  • 1 κύβος ζωμού λαχανικών, διαλυμένος σε 750ml βραστό νερό
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 200ml γιαούρτι
  • Επιπλέον σκόνη κάρυ

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμύδια, την πιπεριά και το σκόρδο για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Προσθέστε τη σκόνη κάρυ και ανακατέψτε για ένα λεπτό. Στη συνέχεια, προσθέστε τον πελτέ ντομάτας και ανακατέψτε για ακόμα ένα λεπτό.
  3. Ρίξτε το γάλα καρύδας και προσθέστε τα υπόλοιπα λαχανικά, τις φακές και τον ζωμό. Αφήστε το να πάρει βράση, σκεπάστε με καπάκι και μαγειρέψτε για 25-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και οι φακές.
  4. Δοκιμάστε και προσθέστε αλάτι και πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση σας.
  5. Σε αυτό το στάδιο, μπορείτε είτε να σερβίρετε τη σούπα όπως είναι, με κομμάτια, είτε να τη χτυπήσετε με μπλέντερ χειρός μέχρι να γίνει λεία (ή να την αφήσετε κάπου ενδιάμεσα, ανάλογα με την προτίμησή σας).
  6. Σερβίρετε τη σούπα σε ζεστά μπολ και προσθέστε από πάνω μια κουταλιά γιαούρτι και μια πρέζα σκόνη κάρυ.

Καλή σας απόλαυση!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *