Αυτές οι νόστιμες σαγκρίδες με γέμιση σπανάκι, ρικότα και πέστο είναι ιδανικές για ένα γιορτινό τραπέζι ή ως σνακ για τις φιλικές συγκεντρώσεις. Η τέλεια συνταγή για να προσθέσετε μια δημιουργική πινελιά στο μενού σας! Υλικά 50 γρ. baby σπανάκι 100 γρ. ρικότα 100 γρ. πλήρης κρέμα τυριού 100 γρ. πέστο από ηλιόλουστες ντομάτες 2 …

Αυτές οι νόστιμες σαγκρίδες με γέμιση σπανάκι, ρικότα και πέστο είναι ιδανικές για ένα γιορτινό τραπέζι ή ως σνακ για τις φιλικές συγκεντρώσεις. Η τέλεια συνταγή για να προσθέσετε μια δημιουργική πινελιά στο μενού σας!

Υλικά

  • 50 γρ. baby σπανάκι
  • 100 γρ. ρικότα
  • 100 γρ. πλήρης κρέμα τυριού
  • 100 γρ. πέστο από ηλιόλουστες ντομάτες
  • 2 φύλλα έτοιμου φύλλου σφολιάτας (320 γρ. το καθένα)
  • 1 ελεύθερης εκτροφής αυγό, χτυπημένο
  • Αλεύρι για πασπάλισμα
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Μέθοδος

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C/200°C με αερισμό/Γκαζ 7 και στρώνουμε δύο επίπεδες ταψιά με χαρτί ψησίματος.
  2. Τοποθετούμε το σπανάκι σε ένα μπολ και ρίχνουμε βραστό νερό να το καλύψει. Αφήνουμε για 2 λεπτά μέχρι να μαραθεί το σπανάκι και στη συνέχεια το στραγγίζουμε. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και στίβουμε τυχόν περιττό νερό από το σπανάκι.
  3. Τοποθετούμε το μαραμένο σπανάκι σε ένα μπολ με τη ρικότα, την κρέμα τυριού και το πέστο. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε αλάτι και άφθονο μαύρο πιπέρι. Αφήνουμε στην άκρη.
  4. Ανοίγουμε τα φύλλα σφολιάτας και κόβουμε κάθε φύλλο σε έξι ίσα τετράγωνα, ώστε να έχουμε συνολικά 12 τετράγωνα.
  5. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε ένα σχήμα κολοκύθας από ένα από τα τετράγωνα σφολιάτας – θα πρέπει να καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του τετραγώνου, περίπου 12×11 εκ. Χρησιμοποιούμε αυτό ως πρότυπο για να σχεδιάσουμε γύρω από τα υπόλοιπα τετράγωνα, ώστε να έχουμε 12 όμοια σχήματα κολοκύθας. Αφήνουμε στην άκρη τυχόν υπολείμματα ζύμης.
  6. Κόβουμε σχήματα στόματος από έξι από τις κολοκύθες. Χρησιμοποιούμε την άκρη μιας σωληνής μύτης για να κάνουμε σχήματα ματιών στις ίδιες έξι κολοκύθες.
  7. Τοποθετούμε 2 κουταλιές της σούπας από το μείγμα ρικότας πάνω από ένα από τα κολοκύθια χωρίς στόμα και μάτια, αφήνοντας περιθώριο 1 εκ. γύρω από τις άκρες.
  8. Βουτάμε την περίμετρο με το χτυπημένο αυγό και τοποθετούμε μια κολοκύθα με πρόσωπο από πάνω. Πιέζουμε τις άκρες για να σφραγίσουμε τη γέμιση και κάνουμε κρόσσια με ένα πιρούνι γύρω γύρω. Επαναλαμβάνουμε με όλα τα υπόλοιπα κολοκύθια για να δημιουργήσουμε έξι πιτάκια.
  9. Ανοίγουμε τα υπολείμματα ζύμης σε μια αλευρωμένη επιφάνεια – θα πρέπει να υπάρχει αρκετή για να φτιάξουμε δύο ακόμα κολοκύθες. Επαναλαμβάνουμε τα βήματα για να φτιάξουμε τα πιτάκια.
  10. Τοποθετούμε τα πιτάκια στα ταψιά, αφήνοντας χώρο μεταξύ τους. Βουτάμε την επιφάνεια με το υπόλοιπο χτυπημένο αυγό και ψήνουμε για 20–25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
  11. Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *