Το Parkin είναι ένα κλασικό κέικ τζίντζερ του Γιορκσάιρ. Φτιάξτε το λίγες μέρες νωρίτερα για να ωριμάσει, αν αντέχετε να περιμένετε.
Συστατικά
- 225g αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 110g ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τζίντζερ
- 1 κουταλάκι του γλυκού ανθρακική σόδα
- 1 αυγό
- 200ml γάλα
- 55g βούτυρο
- 110g χρυσό σιρόπι
Μέθοδος
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 150C. Στρώστε μια φόρμα 22
- Κοσκινίστε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το τζίντζερ και τη σόδα σε ένα μεγάλο μπολ.
- Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνετε απαλά το βούτυρο και το σιρόπι μέχρι να λιώσουν.
- Χτυπήστε το αυγό στο γάλα.
- Ρίξτε σταδιακά το βούτυρο και το σιρόπι στο αλεύρι και ανακατέψτε. Το μείγμα θα είναι πηχτό.
- Ρίχνετε μέσα το αυγό και το γάλα και ανακατεύετε μέχρι να γίνει λείο και το αδειάζετε στη στρωμένη φόρμα.
- Ψήστε για περίπου μία ώρα ή μέχρι ένα σουβλάκι που θα μπήξετε στο κέντρο του κέικ να βγει καθαρό.
Καλή απόλαυση!