Οι κύβοι λαχανικών δίνουν μια φανταστική γεύση στο φαγητό μας, αλλά δεν είναι ακόμα καλύτερο αν τους φτιάχνουμε μόνες μας; Δες παρακάτω πώς μπορείς να φτιάξεις τους δικούς σου σπιτικούς κύβους λαχανικών.
Υλικά
- 800 γρ κόκαλα από βρασμένο κοτόπουλο
- 1 σελινόριζα
- 2 μετρια κρεμμύδια
- 4 καρότα
- 1 πράσο
- Μισό ματσάκι μαϊντανό
- Λίγα φύλλα σέλινου
- 3 σκελίδες σκόρδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα κόκκαλα από ένα ολόκληρο κοτόπουλο ή με το κρέας σε μέτρια φωτιά για 40-45 λεπτά.
- Προσθήκη λαχανικών: Κόβουμε και ρίχνουμε στην κατσαρόλα την σελινόριζα, τα κρεμμύδια, τα καρότα, το πράσο, το μαϊντανό, τα φύλλα σέλινου, τις σκελίδες σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
- Αφαιρούμε τα κόκκαλα από τον ζωμό και τον στραγγίζουμε.
- Ρίχνουμε τον ζωμό κοτόπουλου στην κατσαρόλα με τα λαχανικά και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για μία ώρα και δέκα λεπτά με κλειστό καπάκι.
- Αφαιρούμε την κατσαρόλα από την φωτιά και πολτοποιούμε καλά με ένα ραβδομπλέντερ.
- Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί 25*35 εκ. στρωμένο με λαδόκολλα και το στρώνουμε ομοιόμορφα. Το βάζουμε στην κατάψυξη για 10-12 ώρες ή όλο το βράδυ.
- Ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε ίσια κομμάτια τους κύβους.
- Τυλίγουμε κάθε κύβο με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και τους αποθηκεύουμε σε σακουλάκια τροφίμων στην κατάψυξη για έως και δύο χρόνια.
- Εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε το ζωμό σε παγοκύστες και μόλις παγώσουν είναι οι κύβοι έτοιμοι.
Καλή επιτυχία!