Ντομάτα, φέτα και ψωμάκι είναι ίσως το πρώτο φαγητό που δε μπορούμε να αποχωριστούμε! Είναι η παραδοσιακή ελληνική γελυση που μας συντροφεύει για χρόνια και κυρίως στην δουλειά μας! Συστατικά 1kg ανάμεικτες ντομάτες, μεγαλύτερες ντομάτες κομμένες στο μισό και οποιαδήποτε μικρότερη από μια μπάλα του γκολφ αφημένη ολόκληρη 4 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, …

Ντομάτα, φέτα και ψωμάκι είναι ίσως το πρώτο φαγητό που δε μπορούμε να αποχωριστούμε! Είναι η παραδοσιακή ελληνική γελυση που μας συντροφεύει για χρόνια και κυρίως στην δουλειά μας!

Συστατικά

  • 1kg ανάμεικτες ντομάτες, μεγαλύτερες ντομάτες κομμένες στο μισό και οποιαδήποτε μικρότερη από μια μπάλα του γκολφ αφημένη ολόκληρη
  • 4 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, συν επιπλέον για το σερβιρισμα
  • 2 x 200g φέτα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 φύλλα ζαχαροπλαστικής
  • 6 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 10 φύλλα φρέσκιας μέντας, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1 χούφτα φύλλα φρέσκου βασιλικού, για γαρνίρισμα
  • αλάτι και μαύρο πιπέρι

Για σερβίρισμα (προαιρετικό)

  • Τραγανό ψωμί

Μέθοδος

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220C ή στους 200C με αέρα.
  2. Τοποθετήστε τυχόν κομμένες στη μέση ντομάτες σε ένα ταψί και, στη συνέχεια, τοποθετήστε τις μικρότερες ολόκληρες ντομάτες ανάμεσά τους. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και μετά αλατοπιπερώνουμε. Βάλτε τις ντομάτες στη μέση του φούρνου να ψηθούν για 20 λεπτά.
  3. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη φέτα. Στεγνώστε ένα κομμάτι φέτας με χαρτί κουζίνας και, στη συνέχεια, τοποθετήστε το τεμάχιο μέσα από τη κοντή άκρη μιας από τις φέτες ζύμης. Αλείψτε παντού με ελαιόλαδο. Συμπληρώστε τη φέτα με το μισό θυμάρι και τη μέντα και 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι. Διπλώνουμε το φύλλο γύρω από τη φέτα σαν δώρο, χώνοντας τις άκρες της ζύμης πριν το τελευταίο δίπλωμα. Αλείφουμε παντού με περισσότερο ελαιόλαδο. Επαναλαμβάνουμε με την υπόλοιπη φέτα, το φύλλο, τα μυρωδικά και το μέλι.
  4. Αφού τελειώσουν οι ντομάτες, προσθέστε τα δύο δέματα φέτας στο ταψί, με τη ραφή προς τα κάτω και πάνω από τις ντομάτες και στη συνέχεια μαγειρέψτε για άλλα 15 λεπτά.
  5. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και πασπαλίζουμε από πάνω τον βασιλικό. Σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστή η φέτα, με ψωμί για να μαζέψουμε τη σάλτσα που έχει απομείνει, αν θέλουμε.

Tip: Τυχόν ντομάτες και φέτα που έχουν απομείνει μπορούν να μετατραπούν σε μια γρήγορη σάλτσα ζυμαρικών.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;