Για τις κρύες μέρες του φθινοπώρου, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια ζεστή, βελούδινη σούπα που θα σε ζεστάνει και θα σε γεμίσει ενέργεια. Η σούπα καρότου με πορτοκάλι είναι μια μοναδική πρόταση που συνδυάζει την γλυκύτητα του καρότου με την φρεσκάδα του πορτοκαλιού, δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα που θα λατρέψεις!
Υλικά:
- 6 μεγάλα καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
- 1 πατάτα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 πορτοκάλι (χυμός και ξύσμα)
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
- Λίγο κύμινο (προαιρετικά)
- Κρέμα γάλακτος ή γιαούρτι για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Ζέστανε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρισε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
- Πρόσθεσε τα καρότα και την πατάτα και σοτάρισε για 5-6 λεπτά.
- Ρίξε τον ζωμό, κάλυψε την κατσαρόλα και άφησέ τα να βράσουν για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Μόλις μαλακώσουν, πολτοποίησε τη σούπα με ραβδομπλέντερ μέχρι να γίνει βελούδινη.
- Πρόσθεσε τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, αλατοπιπέρωσε και πρόσθεσε το κύμινο αν θέλεις.
- Άφησέ τη να σιγοβράσει για 5 λεπτά ακόμα.
- Σέρβιρε τη σούπα ζεστή, προσθέτοντας από πάνω μια κουταλιά κρέμα γάλακτος ή γιαούρτι για πιο κρεμώδη υφή.
Καλή απόλαυση!