Το Gochujang είναι μια γλυκιά και πικάντικη κορεάτικη συνταγή με noodles και τσίλι που περιέχει στη σάλτσα για αυτά τα εφευρετικά noodles από ρυζόχαρτο. Συστατικά Για τη σάλτσα 1 κουταλιά της σούπας gochujang 1 κουταλιά της σούπας μέλι 1 κουταλιά της σούπας απαλό φυστικοβούτυρο 50ml ζεστό νερό Για τα noodles ουδέτερο λάδι 1 λίτρο ζεστό …

Το Gochujang είναι μια γλυκιά και πικάντικη κορεάτικη συνταγή με noodles και τσίλι που περιέχει στη σάλτσα για αυτά τα εφευρετικά noodles από ρυζόχαρτο.

Συστατικά

Για τη σάλτσα

  • 1 κουταλιά της σούπας gochujang
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας απαλό φυστικοβούτυρο
  • 50ml ζεστό νερό

Για τα noodles

  • ουδέτερο λάδι
  • 1 λίτρο ζεστό νερό
  • 5 φύλλα ριζόχαρτου
  • τυχόν υπολείμματα μαγειρεμένα λαχανικά, όπως mangetout, μπουκίτσες μπρόκολου ή κόκκινες πιπεριές σε φέτες
  • 1 λάιμ, μόνο χυμός, για το σερβίρισμα
  • φρέσκο ​​κλωναράκι κόλιανδρο
  • 1 κόκκινο τσίλι, κομμένο σε φέτες, για το σερβίρισμα
  • θρυμματισμένα φιστίκια, για το σερβίρισμα

Μέθοδος

  1. Για να φτιάξετε τη σάλτσα, ανακατέψτε το gochujang, το μέλι, το φυστικοβούτυρο και το ζεστό νερό σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να γίνει μια σάλτσα. Παραμερίζω.
  2. Για να φτιάξετε τις χυλοπίτες, αλείφετε με λάδι μια σανίδα κοπής. Βάλτε το ζεστό νερό σε ένα μεγάλο μπολ και μετά βυθίστε για λίγο τα φύλλα ριζόχαρτου ένα-ένα στο νερό. Αφαιρέστε από το νερό, τοποθετήστε το στο ξύλο κοπής και κόψτε προσεκτικά τα φύλλα ρυζόχαρτου με ένα κοφτερό μαχαίρι σε χοντρά νουντλς πάχους περίπου 4 εκ./1½.
  3. Ρίξτε τα νουντλς και τα λαχανικά στη σάλτσα και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν. Στύβουμε από πάνω το χυμό λάιμ και από πάνω τον κόλιανδρο, το τσίλι και τα θρυμματισμένα φιστίκια για σερβίρισμα.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;