Η σαλάτα με παντζάρια και φρούτα είναι μια δροσερή και χρωματιστή επιλογή που συνδυάζει την γλυκιά γεύση των φρούτων με την πικάντικη γεύση των παντζαριών. Είναι ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα ή ως συνοδευτικό σε ένα πλούσιο δείπνο. Οι αντιθέσεις στις υφές και τις γεύσεις δημιουργούν ένα πιάτο που δεν περνά απαρατήρητο και προσφέρει μια εκρηκτική εμπειρία στον ουρανίσκο.
Υλικά
- 3 μέτρια παντζάρια, βρασμένα και κομμένα σε κύβους
- 1 μήλο, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 πορτοκάλι, καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες
- 1 αχλάδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1/2 φλιτζάνι καρύδια, ελαφρώς ψημένα
- 1/4 φλιτζάνι σταφίδες
- 100 γραμμάρια φέτα, θρυμματισμένη (προαιρετικά)
- Φρέσκα φύλλα μέντας για γαρνίρισμα
Για το ντρέσινγκ
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας βαλσάμικο ξύδι
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- Χυμός από 1/2 λεμόνι
- Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
Εκτέλεση
- Σε μια μεγάλη σαλατιέρα, ανακατέψτε τα παντζάρια, το μήλο, το πορτοκάλι και το αχλάδι.
- Προσθέστε τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατέψτε απαλά.
- Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Περιχύστε το ντρέσινγκ πάνω από τη σαλάτα και ανακατέψτε καλά.
- Προσθέστε τη θρυμματισμένη φέτα αν το επιθυμείτε και γαρνίρετε με τα φρέσκα φύλλα μέντας.
- Σερβίρετε αμέσως και απολαύστε!
Καλή σας όρεξη!