To dip φέτα είναι υπέροχο για πάνω από τις σαλάτες, για νόστιμα σάντουιτς αλλά και για υπέροχες «βουτιές» με κριτσίνια και κράκερς! Συστατικά 1 κουταλιά της σούπας πράσινο καρύκευμα (προαιρετικά) 50g τριμμένο καρότο (κρατήστε μερικά για γαρνίρισμα) ή βότανα της επιλογής σας 20g σχοινόπρασο 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, συν επιπλέον για να …

To dip φέτα είναι υπέροχο για πάνω από τις σαλάτες, για νόστιμα σάντουιτς αλλά και για υπέροχες «βουτιές» με κριτσίνια και κράκερς!

Συστατικά

  • 1 κουταλιά της σούπας πράσινο καρύκευμα (προαιρετικά)
  • 50g τριμμένο καρότο (κρατήστε μερικά για γαρνίρισμα) ή βότανα της επιλογής σας
  • 20g σχοινόπρασο
  • 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, συν επιπλέον για να περιχύσετε
  • 200g φέτα
  • 150g ελληνικό γιαούρτι ή labneh
  • 50g ηλιόσποροι και/ή κολοκυθόσποροι φρυγανισμένοι

Μέθοδος

  1. Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, συνδυάστε το πράσινο καρύκευμα, τις κορυφές καρότου και το σχοινόπρασο. Με το μοτέρ σε λειτουργία, περιχύστε με το ελαιόλαδο μέχρι να έχετε μια ογκώδη υφή σαν πέστο. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και πλύνετε το μπολ του επεξεργαστή τροφίμων.
  2. Βάζουμε τη φέτα και το γιαούρτι στον καθαρό πολυκόφτη και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αλατοπιπερώνουμε.
  3. Σερβίρετε τη σαντιγί με την πράσινη σάλτσα στροβιλισμένη και από πάνω ρίχνετε λίγο επιπλέον λάδι, μαύρο πιπέρι, φρυγανισμένους σπόρους, τριμμένο καρότο.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;