Αυτός είναι ένας υπέροχος τρόπος χωρίς ταλαιπωρία για να φτιάξετε μακαρόνια με τυρί. Το πιο σημαντικό είναι να μην αφήσουμε τα ζυμαρικά να παραβράσουν και να γίνουν χυλός.
Συστατικά
- 400g αποξηραμένα μακαρόνια
- 200g έξτρα ώριμο τσένταρ, χοντροτριμμένο
- 200g έτοιμη τριμμένη μοτσαρέλα, από ένα πακέτο
- 410γρ γάλα εβαπορέ
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Μέθοδος
- Βάλτε τα μακαρόνια και τα δύο είδη τυριών σε αργή κουζίνα.
- Περιχύνουμε με το γάλα εβαπορέ και προσθέτουμε 700 ml/1¼ πίντα νερό. Καρυκεύουμε με πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Καλύψτε και μαγειρέψτε σε δυνατή φωτιά για 1 ½ ώρα ή μέχρι να λιώσει όλο το τυρί και τα ζυμαρικά να είναι σχεδόν τρυφερά. Ανακατεύουμε πολύ καλά, στη συνέχεια σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά αλλά να κρατήσουν το σχήμα τους.
- Σερβίρετε αμέσως – όσο περισσότερο κάθονται τα ζυμαρικά, τόσο πιο μαλακά θα γίνουν.
Καλή απόλαυση!