Αναζητάτε έναν τρόπο να απολαύσετε το αγαπημένο σας παγωτό χωρίς να ανησυχείτε για τη ζάχαρη και τις θερμίδες; Η λύση είναι απλή: παγωτό με στέβια! Η στέβια είναι ένα φυσικό γλυκαντικό που προέρχεται από το φυτό Στέβια και προσφέρει τη γλυκιά γεύση χωρίς τις θερμίδες και τους υδατάνθρακες της ζάχαρης. Ακολουθήστε αυτή τη συνταγή για …

Αναζητάτε έναν τρόπο να απολαύσετε το αγαπημένο σας παγωτό χωρίς να ανησυχείτε για τη ζάχαρη και τις θερμίδες; Η λύση είναι απλή: παγωτό με στέβια! Η στέβια είναι ένα φυσικό γλυκαντικό που προέρχεται από το φυτό Στέβια και προσφέρει τη γλυκιά γεύση χωρίς τις θερμίδες και τους υδατάνθρακες της ζάχαρης. Ακολουθήστε αυτή τη συνταγή για ένα νόστιμο και υγιεινό παγωτό που θα λατρέψετε.

Υλικά:

  • 2 φλιτζάνια πλήρες γάλα
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλιτζάνι στέβια (σε μορφή κρυστάλλων, κατάλληλη για μαγείρεμα)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 4 κρόκοι αυγών
  • Μια πρέζα αλάτι

Οδηγίες:

  1. Προετοιμασία της κρέμας: Σε μια μεσαία κατσαρόλα, ζεστάνετε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά, μέχρι να αρχίσουν να σιγοβράζουν, αλλά χωρίς να φτάσουν σε πλήρη βράση.
  2. Αναμειγνύοντας τους κρόκους: Σε ένα μπολ, χτυπήστε τους κρόκους αυγών με τη στέβια και το αλάτι μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό και κρεμώδες.
  3. Ενσωμάτωση των υλικών: Αργά και προσεκτικά προσθέστε το ζεστό μείγμα γάλακτος στους κρόκους, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην “ψηθούν” οι κρόκοι. Στη συνέχεια, επιστρέψτε το μείγμα στην κατσαρόλα.
  4. Πυκνότητα κρέμας: Συνεχίστε να θερμαίνετε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πυκνώσει αρκετά ώστε να καλύπτει το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Προσέξτε να μην βράσει το μείγμα.
  5. Προσθήκη βανίλιας: Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατέψτε καλά.
  6. Ψύξη: Μεταφέρετε την κρέμα σε ένα καθαρό μπολ και αφήστε την να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια, τοποθετήστε την στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή όλη τη νύχτα.
  7. Παρασκευή παγωτού: Ρίξτε την κρύα κρέμα στην παγωτομηχανή και ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή για να φτιάξετε το παγωτό. Αν δεν έχετε παγωτομηχανή, μπορείτε να το τοποθετήσετε σε ένα δοχείο και να το καταψύξετε, ανακατεύοντας κάθε 30 λεπτά για τις πρώτες 2-3 ώρες για να αποφύγετε τη δημιουργία κρυστάλλων.
  8. Σερβίρισμα: Το παγωτό είναι έτοιμο! Σερβίρετέ το με φρέσκα φρούτα, ξηρούς καρπούς ή σκέτο και απολαύστε τη δροσερή γεύση χωρίς ενοχές.

Απολαύστε το νόστιμο και υγιεινό παγωτό σας με στέβια!

 

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;