Οι λαχανοντολμάδες είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και παραδοσιακά πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Αυτά τα γεμιστά λάχανα, με το συνδυασμό κρέατος και ρυζιού, μαγειρεύονται σε μια πλούσια σάλτσα αυγολέμονο, που τους δίνει μοναδική γεύση και υφή. Ετοιμάστε τους για το οικογενειακό σας τραπέζι και απολαύστε τη ζεστασιά της ελληνικής παράδοσης σε κάθε μπουκιά. Υλικά: …

Οι λαχανοντολμάδες είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και παραδοσιακά πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Αυτά τα γεμιστά λάχανα, με το συνδυασμό κρέατος και ρυζιού, μαγειρεύονται σε μια πλούσια σάλτσα αυγολέμονο, που τους δίνει μοναδική γεύση και υφή. Ετοιμάστε τους για το οικογενειακό σας τραπέζι και απολαύστε τη ζεστασιά της ελληνικής παράδοσης σε κάθε μπουκιά.

Υλικά:

  • 1 μεγάλο λάχανο
  • 500 γρ. κιμά (μοσχαρίσιο ή ανάμεικτο)
  • 1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
  • 1 καρότο, τριμμένο
  • 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζανιού άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • 2 αυγά

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία Λάχανου: Ζεματίστε το λάχανο σε βραστό νερό για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα φύλλα. Αφαιρέστε τα φύλλα ένα-ένα και αφήστε τα να κρυώσουν.
  2. Γέμιση: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τον κιμά, το ρύζι, το κρεμμύδι, το καρότο, τον μαϊντανό, τον άνηθο, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  3. Τύλιγμα: Πάρτε ένα φύλλο λάχανου και βάλτε μία κουταλιά από τη γέμιση στο κέντρο. Τυλίξτε το φύλλο γύρω από τη γέμιση, ξεκινώντας από τη βάση και διπλώνοντας τις άκρες προς τα μέσα. Επαναλάβετε μέχρι να τελειώσει η γέμιση.
  4. Μαγείρεμα: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, στρώστε τα ντολμαδάκια σε στρώσεις. Προσθέστε νερό μέχρι να καλυφθούν τα ντολμαδάκια και λίγο επιπλέον ελαιόλαδο. Τοποθετήστε ένα πιάτο πάνω από τα ντολμαδάκια για να τα κρατά στη θέση τους.
  5. Βράσιμο: Σιγοβράστε για περίπου 45-60 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι και να μαλακώσουν τα φύλλα.
  6. Αυγολέμονο: Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά και προσθέστε σιγά-σιγά τον χυμό λεμονιού. Πάρτε λίγο ζεστό ζωμό από την κατσαρόλα και προσθέστε τον στο μείγμα αυγών, χτυπώντας συνεχώς. Στη συνέχεια, ρίξτε το μείγμα αυγών πίσω στην κατσαρόλα και ανακατέψτε απαλά.
  7. Σερβίρισμα: Αφήστε τους λαχανοντολμάδες να ξεκουραστούν για λίγα λεπτά πριν τους σερβίρετε με επιπλέον σάλτσα αυγολέμονο.

Καλή σας όρεξη!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;