Οι νέες ετικέτες των Οινοποιείων Μπουτάρη μας προσφέρουν μια εξαιρετική ευκαιρία να απολαύσουμε μερικές από τις καλύτερες ελληνικές ποικιλίες κρασιών. Ανακαλύψτε τη φινετσάτη Μαλαγουζιά, το πολύπλοκο Ασύρτικο και το ζωηρό Βιδιανό, και συνοδέψτε τα με ένα πιάτο που θα αναδείξει ακόμα περισσότερο τα αρώματα και τις γεύσεις τους.
Υλικά:
- 4 φιλέτα λευκού ψαριού (π.χ. τσιπούρα, λαβράκι)
- 2 λεμόνια (χυμός και ξύσμα)
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί (κατά προτίμηση Ασύρτικο)
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 φλιτζάνι φρέσκα πράσινα φασολάκια
- 1 φλιτζάνι κολοκυθάκια, κομμένα σε φέτες
- 1 φλιτζάνι καρότα, κομμένα σε φέτες
- 1 φλιτζάνι μικρές πατάτες, κομμένες σε κύβους
Οδηγίες:
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα μεγάλο ταψί, τοποθετήστε τα φιλέτα του ψαριού και αλατοπιπερώστε τα.
- Σε ένα μπολ, αναμείξτε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το θυμάρι. Περιχύστε το μείγμα πάνω από τα φιλέτα του ψαριού.
- Προσθέστε το λευκό κρασί στο ταψί και καλύψτε με αλουμινόχαρτο.
- Ψήστε το ψάρι στον προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά, μέχρι να γίνει διάφανο και να ξεκολλάει εύκολα με ένα πιρούνι.
- Εν τω μεταξύ, βράστε τις πατάτες για 10 λεπτά και προσθέστε τα φασολάκια, τα κολοκυθάκια και τα καρότα. Συνεχίστε το βράσιμο για ακόμα 5-7 λεπτά, μέχρι να γίνουν τρυφερά.
- Στραγγίστε τα λαχανικά και αλατοπιπερώστε τα ελαφρά.
- Σερβίρετε το ψάρι ζεστό, συνοδευόμενο από τα λαχανικά και μια επιπλέον δόση από τη λεμονάτη σάλτσα του ταψιού.
Απολαύστε το πιάτο σας με ένα ποτήρι από το πολύπλοκο Ασύρτικο των Οινοποιείων Μπουτάρη και ανακαλύψτε την τέλεια αρμονία γεύσεων.