Η καλοκαιρινή πουτίγκα είναι πολύ πιο εύκολη από όσο νομίζετε. Δοκιμάστε τη συνταγή βίντεο βήμα προς βήμα για μια τέλεια πουτίγκα. Συστατικά 750γρ. ανάμεικτα καλοκαιρινά φρούτα (όπως βατόμουρα, κόκκινα, λευκά και μαύρα φραγκοστάφυλα, μούρα, μαύρα μούρα, κεράσια και μύρτιλα) 185γρ. κρυσταλλική ζάχαρη 1 μέτριο καρβέλι καλής ποιότητας λευκό ψωμί, ελαφρώς μπαγιάτικο 2 κουταλιές της σούπας …

Η καλοκαιρινή πουτίγκα είναι πολύ πιο εύκολη από όσο νομίζετε. Δοκιμάστε τη συνταγή βίντεο βήμα προς βήμα για μια τέλεια πουτίγκα.

Συστατικά

  • 750γρ. ανάμεικτα καλοκαιρινά φρούτα (όπως βατόμουρα, κόκκινα, λευκά και μαύρα φραγκοστάφυλα, μούρα, μαύρα μούρα, κεράσια και μύρτιλα)
  • 185γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 μέτριο καρβέλι καλής ποιότητας λευκό ψωμί, ελαφρώς μπαγιάτικο
  • 2 κουταλιές της σούπας λικέρ φραγκοστάφυλου ή σιρόπι μαύρου φραγκοστάφυλου

Μέθοδος

  1. Τοποθετήστε τα φρούτα σε ένα κατσαρολάκι. Αφαιρέστε τα κοτσάνια από τα κόκκινα φραγκοστάφυλα (αν χρησιμοποιείτε) με ένα πιρούνι, ρίξτε τη ζάχαρη πάνω από τα φρούτα και ανακατέψτε απαλά για να αναμειχθούν.
  2. Αν έχετε χρόνο, καλύψτε το κατσαρολάκι με μια πετσέτα ή μεμβράνη και αφήστε το για 3-5 ώρες (ή όλη τη νύχτα) για να αρχίσουν να βγαίνουν οι χυμοί. Τοποθετήστε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και φέρτε το απαλά σε βρασμό.
  3. Ενώ τα φρούτα σιγοβράζουν, κόψτε το ψωμί σε λεπτές φέτες και αφαιρέστε τις κόρες.
  4. Όταν οι χυμοί αρχίσουν να ρέουν, αυξήστε ελαφρώς τη φωτιά και σιγοβράστε για περίπου 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια, σβήστε τη φωτιά και ανακατέψτε το λικέρ φραγκοστάφυλου ή το σιρόπι μαύρου φραγκοστάφυλου.
  5. Κόψτε έναν κύκλο από μία φέτα ψωμιού για να ταιριάζει στον πάτο του μπολ, στη συνέχεια κόψτε τις υπόλοιπες φέτες σε τριγωνικά κομμάτια.
  6. Βουτήξτε μία πλευρά του κύκλου ψωμιού στους χυμούς του κατσαρολιού με τα φρούτα, στη συνέχεια τοποθετήστε τον κύκλο στον πάτο της φόρμας του πουτίγκα, με την πλευρά που βυθίστηκε στους χυμούς προς τα κάτω. Κάντε το ίδιο με τα τριγωνικά κομμάτια ψωμιού, βουτώντας μία πλευρά στους χυμούς πριν τα τοποθετήσετε γύρω από το μπολ, με την βουτηγμένη πλευρά προς τα έξω. Οι άκρες των τριγωνικών κομματιών ψωμιού θα προεξέχουν από την κορυφή του μπολ σε αυτό το στάδιο.
  7. Μόλις το μπολ είναι πλήρως καλυμμένο με το ψωμί βουτηγμένο στους χυμούς (φροντίστε να κλείσετε τυχόν κενά με μικρά κομμάτια ψωμιού αν χρειάζεται), ρίξτε όλα τα φρούτα και τους χυμούς τους στη φόρμα του πουτίγκα. Κόψτε τις άκρες του ψωμιού που προεξέχουν γύρω από την άκρη. Καλύψτε την κορυφή των φρούτων με περισσότερα τριγωνικά κομμάτια ψωμιού. Τοποθετήστε τη φόρμα του πουτίγκα σε ένα πιάτο για να συλλέξει τυχόν χυμούς.
  8. Βρείτε ένα πιατάκι που να ταιριάζει άνετα μέσα στο μπολ. Τοποθετήστε το πάνω από την πάνω στρώση ψωμιού, στη συνέχεια βάλτε βάρη στο πιατάκι – σακούλες με ρύζι, κονσέρβες φασολιών ή ό,τι άλλο έχετε στη διάθεσή σας. Αφήστε το να κρυώσει και στη συνέχεια τοποθετήστε το στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
  9. Την επόμενη μέρα, αφαιρέστε τα βάρη και το πιατάκι. Περάστε ένα λεπτό μαχαίρι γύρω από τις άκρες, στη συνέχεια αναποδογυρίστε τη φόρμα σε ένα ρηχό πιάτο σερβιρίσματος.
  10. Αναποδογυρίστε την πουτίγκα, κόψτε σε χοντρές φέτες και σερβίρετε την καλοκαιρινή πουτίγκα με κρέμα.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;